Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI din MAE: Nume grele ajunse diplomați, legături cu Antena 3 și RCS&RDS / Episod II

mae ministerul afacerilor externe logo antent

STIRIPESURSE.RO continuă serialul dezvăluirilor despre angajații MAE care au devenit diplomați fără a da concurs, încâlcând nu doar regulamentele MAE, ci și legea. La fel ca în prima parte a listei, și de data aceasta publicăm încă 20 de nume intrate în posesia noastră din interiorul MAE. Acești oameni, proveniți fie din partide, fie prin relații, pile și influențe, nu doar că au devenit diplomați fără concurs, dar au fost trimiși la posturi fără a fi examinați. În toate aceste cazuri, cei care pierd sunt românii care au nevoie de cineva care să îi poată ajuta în străinătate atunci când au nevoie, România este cea care pierde trimițând în străinătate oameni nepregătiți corespunzător, ”diplomați” făcuți la comandă și care nu reușesc să aducă niciun plus țării noastre din relațiile cu țările în care ajung.

În acest nou episod publicăm numele unor grei din PSD. De exemplu, fiul lui Miron Mitrea. Un alt nume implicat este cel al lui Dan Șova. Femeia cu care are un copil a ajuns reprezentanta României în străinătate. Fiul lui Ioan Bendei, celebrul șef RCS&RDS implicat în dosarul de șantaj al Antena 3, este și el ajuns, fără concurs, în MAE.

Miercuri, STIRIPESURSE.RO va publica un nou episod, cel de-al treilea, cu cei ajunși diplomați în MAE fără a da concurs, sau plecați la posturi în străinătate fără concurs. Alte 20 de nume, cu implicații politice, din mediul de afaceri sau din presă.

Citește și: DEZVĂLUIRI de INSIDER din MAE: Cine și cum ajunge să fie reprezentantul României / Episod I

1. Marian Popescu, fostul sot al Geaninei Boicu, din vicepresedinte PSD diaspora, a ajuns consul general la Bilbao. El a avut o firma de construcții impreuna cu Geanina Boicu, iar pe acea firma ar fi avut poprire pe salariu de la autoritatile spaniole.

2. Gheorghe Dimitrescu, consul la Strasbourg (afaceri economice si comerciale) cum scrie pe site, titulatura care nu exista în MAE, fost consul general New York, fara concurs, cu trecut PSD și MAPN (fost doctor militar).

3. Sabin Pop, consul general, 80 ani, venit din PSD.

4. Sorin Ioan Pop fiul, functionar consular Lyon.

5. Bogdan Dragos Corneanu, venit din PSD, gerant interimar Marsilia-fara concurs.

6. Dan Alexandru Corneanu, fratele lui Bogdan Dragos Corneanu, viceconsul Lyon, tot fara concurs.

7. Caian Cornel Gabriel, consul Marsilia, fara concurs, cu o detasare care a starnit controverse daca este legala sau nu de la CSM, fost judecator.

8. Calin Radu Ancuta, ministru consilier Ambasada Romaniei in Finlanda si Estonia, tot fara concurs. A fost presedinte ANCEX, a apărut în diferite interceptari la DNA.. A fost aproape de a pleaca consul la Munchen in locul lui Carmen Agoutin, dar l-au trimis la Bratislava, fara concurs. De la Bratislava, a plecat la Helsinki, totul in nici 2 ani.

9. Cosmin Mitrea, fiul lui Miron Mitrea, consul la Barcelona- fara concurs.*** Cosmin Mitrea a trimis un drept la replică pe care îl publicăm la finalul articolului.

10. Monica Camarascu, consul Barcelona, fara concurs, venit din PSD.

11. Vasilica Vali Staicu, venită direct de la PSD la Ambasada României in Marea Britanie, Secretar 3. Fosta vicepresedinte PSD Belgia, mama unui copil recunoscut de senatorul PSD Dan Șova, fara concurs.

12. Dan Octavian Bendei, fiul șefului RCS&RDS, Ioan Bendei, din dosarul șantajului cu Antena 3) a ajuns direct, fara concurs, la Ambasada Romaniei in Cipru, secretar 3. Apoi, de la Ambasada din Cipru unde era pe partea Consulara, ajunge la Ambasada din Londra pe partea politica, fara concurs.

13. Ionut Marian Valcu, atasat (asistent al ambasadorului, atasat de presa, purtator de cuvant) la Ambasada Romaniei la Madrid, fara concurs. Aceasta titulatura nu exista in nomenclatorul MAE. Candideaza acum sa pătrundă in CDCR-2016.

14. Diaconu Cristian Alexandru, functionar consular la Ambasada la Romaniei in Kenya, fara concurs, din postura de expert parlamentar Camera Deputatilor, adus de ambasadoarea fostă deputată, Iulia Pataki. Pentru că volumul de muncă e mare în Kenya (e o ironie, evident), i-a fost angajată și sotia.

15. Olyver Marius Dilof, consul la Ambasada Romaniei in Bulgaria, se pare că de peste 8 ani nu a mai trecut prin Centrala MAE. Asta în condițiile în care misiunea in exterior dureaza, de regula, 4 ani, cu posibilitatea de prelungire o singura data cu inca 1 an.

16. Gligore Gherceanu, ministru consilier la Ambasada Romaniei in Bulgaria, din postura de atasat cultural transferat pe politic, se intelege, fara concurs. De peste 9 ani nu a mai trecut prin Centrala MAE.

17. Doina Tapardea, consul la Ambasada Romaniei in Grecia, fara concurs, pensionar al Ministerului de Interne.

18. Claudia Tusa, consilier la Ambasada Romaniei la Madrid, are o titulatura pe madrid.mae.ro neintalnita in nomenclatorul MAE, afaceri strategice si de securitate,  fara concurs, venită din PSD.

19. Gabriela Maian, consul la Madrid, transferata direct de la Castellon, fara concurs.

20. Andreea Berechet, consilier diplomatic la Ambasada Romaniei la Londra, fara concurs, fiica generalului Berechet care se prezenta in presa pe cand era la post in America drept Consul General Adjunct, functie inexistenta.

În urma publicării acestui articol, redacția STIRIPESURSE.RO a primit un drept la replică din partea lui Cosmin Mitrea, fiul lui Miron Mitrea, fostul parlamentar PSD care e acum în pușcărie. Redăm în integralitate dreptul la replică:

”Va scrius aceste randuri in urma publicarii in data de 10.05.2016, a unui articol cu titlul "Nume grele ajunse diplomati, legaturi cu Antena 3 si RCS&RDS/ Episodul II", in care sunt mentionate mai multe persoane care ar reprezenta Ministerul de Externe de o maniera ilegala, printre altele, fiind trimisi la post fara a fi examinati si fara a fi diplomati conform Legii statutului diplomatic.

Ma voi abtine sa fac referire la deontologia profesionala, la rolul presei in societate, obligatia fundamentala a jurnalistului de a-si verifica sursa sau sursele etc. Consider ca aceste lucruri sunt cunoscute foarte bine in breasla jurnalistica si numai incepatorii le-ar putea incalca dintr-o fireasca si umana eroare. In cazul celor cu experienta este diferit, iar motivul care sta la baza incalcarii acestor reguli, este cu totul altul, dar va las pe dumneavoastra sa decideti care ar fi.

Consider ca autorului articolului i-ar fi trebuit cateva minute pentru a verifica informatiile primite din partea "sursei" din cadrul MAE, care, desi pare foarte bine informata, este departe de a fi infailibila. Din acest motiv, va adresez rugamintea de a face demersurile jurnalistice firesti in astfel de cazuri, si veti observa la dosarul subsemnatului, aflat la compartimentul resurse umane, detalii suficiente care dovedesc cat de gresite sunt informatiile dumneavoastra. Pornind chiar de la titulatura postului care se regaseste inclusiv pe pagina de internet a consulatului roman de la Barcelona.

Nu in ultimul rand, consider ca publicarea unei "erate", evident, in viitorul imediat, este obligatorie, avand in vedere introducerea articolului, care cuprinde o serie de acuzatii serioase, pentru care altii s-ar adresa si unei instante.

Va multumesc,

Cosmin Mitrea

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.