Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De la invazia Rusiei, Ucraina a obținut peste 70 de milioane de dolari în donații cripto

cryptonews.com
criptomonede bitcoin ucraina

De la invazia Rusiei de acum un an, au fost donați Ucrainei 28,9 milioane USD în Ether, precum și 22,8 milioane USD în Bitcoin și 11,6 milioane USD în Tether.

Ucraina a primit peste 70 de milioane de dolari în criptomonede de la începutul conflictului ruso-ucrainean, oferind națiunii fonduri pentru echipamente militare și asistență umanitară, conform cointelegraph.com.

Cifrele provin dintr-un raport din 24 februarie al platformei de date blockchain Chainalysis, care a constatat că majoritatea fondurilor au venit sub formă de Ether.

Donațiile au venit, de asemenea, sub formă de jetoane nefungibile, cum ar fi licitația UkraineDAO a unui NFT steag ucrainean vândut pentru 6,1 milioane de dolari.

Aproximativ 80% din totalul de 70 de milioane de dolari donați au venit în primele luni ale războiului, viteza plăților cu criptomonede accelerând capacitatea țării de a răspunde invaziei ruse, a explicat adjunctul ministrului digital ucrainean Alex Bornyakov într -un interviu pentru Yahoo. Finanțe pe 24 februarie:

„Dacă am folosi sistemul financiar tradițional, avea să dureze zile [...] Am putut să asigurăm achiziționarea de articole vitale în cel mai scurt timp prin intermediul cripto.”

Bornyakov a adăugat că Crypto Fund Aid For Ukraine a fost un „succes absolut” și că a fost uluit nu numai de cantitatea de donații primite, ci și de ușurința cu care ministerul digital ar putea accesa acele fonduri pentru apărarea Ucrainei.

Alona Shevchenko, cofondatorul Ukraine DAO, a explicat de asemenea pentru Yahoo Finance că criptomonedele au oferit o soluție atunci când au fost impuse restricții asupra sistemului bancar central ucrainean:

„Banca centrală a introdus limite la transferurile de valută străină în și în afara Ucrainei pentru a opri cursa asupra hrivnei [...] Datorită cripto, am putut acoperi unele dintre nevoile imediate ale apărătorilor noștri, literalmente nu a existat o altă cale timpul."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.