Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DE NECREZUT: Renate Weber anunță că a primit SOLICITĂRI să îi ceară președintelui Iohannis LIMITAREA unor noi drepturi

Facebook
Renate Weber

Românilor pare să le placă starea de urgență. Cel puțin asta reiese dintr- informare a Avocatului Poporului, care anunță că a primit solicitări prin care i se cerea să îl roage pe președinte să interzică mai multe drepturi.

Citește și: SALVARE NEAȘTEPTATĂ pentru românii aflați în șomaj tehnic: COMPANIILE care preiau muncitorii trimiși acasă

Avocatul Poporului arată, în urma unor solicitări de a cere preşedintelui Klaus Iohannis să restricţioneze şi alte drepturi, că solicitările menţionate intră în contradicţie cu mandatul său constituţional de garant al drepturilor şi libertăţilor şi nu va cere restrângerea acestora, scrie News.ro.

Avocatul Poporului arată, într-un comunicat de presă transmis luni, că a primit, în ultima vreme, mai multe petiţii prin care se solicită instituţiei să ceară Preşedintelui României ca, odată cu emiterea noului Decret privind prelungirea stării de urgenţă, să includă şi alte drepturi în categoria celor restricţionate.

"Avocatul Poporului precizează că solicitările sus-menţionate intră în contradicţie cu mandatul său constituţional de garant al drepturilor şi libertăţilor şi nu va cere restrângerea acestora. Avocatul Poporului va urmări ca orice restrângere a exerciţiului unor drepturi sau libertăţi să se facă strict în conformitate cu prevederile art. 53, art. 11 şi art. 20 privind restrângerea exerciţiului unor drepturi sau al unor libertăţi, relaţii internaţionale şi dreptul internaţional şi dreptul intern", scrie în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să emită luni decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile, conform anunţului făcut în urmă cu o săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.