Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DE PE FIRUL SCURT! 'Ăştia de lucră la cântar să cred şmecheri...ei or avut neşansa să cunoască politicieni. ... Din păcate pentru ei, îs un pic mai hoţi ca ei'

spionaj

Cristian Horgea, vicepreşedinte al PSD Arad face o mărturisire fără perdea într-o discuţie cu deputatul Adrian Todor, legată de atitudinea unor  politicieni, potrivit detaliilor din dosarul în care DNA Timişoara a cerut arestarea prevenitvă a opt persoane pentru pretinse fapte de corupţie pretins comise şi de şefii PSD Arad.

Discuţia are un caracter general şi se referă la modul de interacţiune dintre lucrătorii din teren de la punctul de trecere al frontierei şi persoanele din fruntea ierarhiei, numite politic.

Horgea pare că admite că lucrătorii direcţi ar fi "hoţi"dar în continuare afirmă că politcienii ar fi "mai hoţi ca ei".

Discuţie cu deputatul Todor

Pentru a avea o imagine a fenomenului infracţional, arată procurorii DNA Timişoara, "este important de menţionat că în cauză există indicii în ceea ce priveşte perceperea unor asemenea taxe de protecţie şi de la alţi controlori trafic (numai la A.C.Î. Nădlac II există 51 de controlori trafic aflaţi în subordinea inculpatului Horgea Cristian)".

"Prin sistemul de colectare creat de inculpaţi s-a creat practic posibilitatea ca mita primită în mod constant de la transportatori de către controlorii de trafic din punctele de frontieră, să fie transmisă persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul D.R.D.P., care, împreună cu mita obţinută din alte activităţi, cum ar fi angajarea pe noi posturi, să fie remisă organizaţiei judeţene de partid, ca taxă de protecţie a funcţiilor deţinute, într-o discuţie telefonică purtată la data de 16.04.2019 cu deputatul Todor Adrian, care se afla în Parlamentul României, în fundal auzindu-se dezbaterile, Horgea Cristian a explicat acest fenomen, arătând că în ultimul timp controlorii de trafic din punctele de frontieră au ajuns să fie conduşi de oameni cu experienţă politică, care şi-au impus regulile", se arată în dosarul de la instanţă.

"Or avut neşansa să cunoască politicieni. ... Din păcate pentru ei, îs un pic mai hoţi ca ei"

,Si, ăştia ce lucră la cântar îs tăţi ...să cred şmecheri, să dau ...să ăsta ... Că ... aşa. Dar ei or avut neşansa, de vreun an şi ceva, să cunoască politicieni. Înţelegi? Şi ... ăia, din p ... (râde) ... din păcate pentru ei, îs un pic mai hoţi ca ei!' Adică, mai şmecheri", i-ar fi spus deschis Cristian Horgea deputatului Adrian Todor, în respectiva discuţie telefonică interceptată de DNA Timişoara în baza unui mandat emis de un judecător de drepturi şi libertăţi.

Cristian Horgea este șef al Agenției de Control și Încasare Nădlac II și vicepreședinte al organizației județene a PSD Arad şi este acuzat de anchetatorii DNA Timişoara de 5 infracțiuni de luare de mită din care una în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, opt fapte de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, patru fapte de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi  de complicitate la folosirea influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.