Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De teama unei victorii a stângii, milionarii din Germania își mută averile în Elveţia: Social-democrații vor să impună un impozit pe avere

zmAUkin
aur lingou

O potenţială victorie a stângii în alegerile din Germania de duminică îi sperie pe milionari germani care încep să îşi mute o parte din active în Elveţia, spun bancherii şi avocaţii fiscali.

Dacă social-democraţii de centru-stânga (SPD) vor forma un guvern cu Partidul Verde şi cu Partidul de Stânga extremă (Linke), reintroducerea unui impozit pe avere şi o înăsprire a impozitului pe moşteniri ar putea deveni o politică centrală a guvenării.

„Pentru cei foarte bogaţi, acest lucru este alarmant”, a declarat pentru Reuters un avocat fiscal din Germania, scrie agerpres.ro.

Elveţia este văzută încă de oamenii bogaţi ca un loc atractiv pentru a „parca" bogăţia, în ciuda eforturilor ţării de a scăpa de imaginea de refugiu pentru milionari.

Nicio ţară nu are mai multe active offshore decât Elveţia şi intrările s-au accelerat în 2020, în beneficiul marilor bănci precum UBS, Credit Suisse şi Julius Baer. Tensiunile geopolitice şi temerile legate de consecinţele economice ale pandemiei COVID-19 au făcut şi mai atractivă stabilitatea politică a Elveţiei.

Datele Bank for International Settlements arată că depozitele germane la băncile din Elveţia au crescut cu aproape 5 miliarde de dolari la 37,5 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021 şi acest lucru nu include acţiuni, obligaţiuni sau produse financiare.

Cifrele mai recente nu sunt disponibile, dar persoanele din interior au declarat pentru Reuters că depunerile au continuat şi au atins cifre record în ultima perioadă.

„Mulţi oameni înstăriţi, în special antreprenorii, se tem de o victorie a stângii în Germania ”, spune Florian Dürselen, de la LGT Elveţia.

Social-democraţii vor să reintroducă un impozit pe avere şi să crească impozitul pe moştenire, în timp ce Verzii - un potenţial partener de coaliţie - intenţionează să impoziteze mai mult averile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.