Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De Ziua națională, Transnistria mulțumește Rusiei: Partener strategic şi protector

vestidinrusia.ro
Transnistria

Joi, 2 septembrie, Transnistria sărbătoreşte "Ziua Republicii – 31 de ani de la proclamarea Independenţei RMN". Cu această ocazie, în regiune a fost declarată zi liberă, iar în centrul Tiraspolului a fost organizată o paradă militară.

Potrivit agenţiei Infotag, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a spus în discursul său că "crearea statului transnistrean, în 1990, a fost un răspuns la politica perfidă a conducerii sovietice, un răspuns la naţionalismul militant din partea Moldovei".

"Aceasta a fost o garanţie a respectării drepturilor omului în regiune, o garanţie a utilizării nestingherite a limbii, culturii şi tradiţiilor materne", a declarat el.

Potrivit lui, "principalele indicatoare ale dezvoltării RMN sunt independenţa, consolidarea comunităţii poporului din regiune şi construirea unui stat orientat social, cu o economie de piaţă".

El a adresat "cuvinte de recunoştinţă Federaţiei Ruse", subliniind că este un "partener strategic şi protector" pentru RMN.

Cu această ocazie, în toate oraşele din regiune sunt organizate diverse festivităţi. Seara, publicul va avea parte de un concert şi focuri de artificii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.