Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Debitul Dunării la intrarea în ţară se menține peste media multianuală a lunii noiembrie

observator.tv
decebal de la dunare

Debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi staţionar în primele două zile ale intervalului de prognoză, apoi în scădere uşoară până la valoarea de 4.900 metri cubi/secundă (mc/s), situându-se însă peste media multianuală a lunii noiembrie (4.650 mc/s), relevă prognoza săptămânală a Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), valabilă până pe 14 noiembrie 2020, potrivit Agerpres.

În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în general în scădere, exceptând primele două zile ale intervalului de prognoză, când vor fi relativ staţionare pe sectorul Călăraşi - Cernavodă.

Citește și: Ludovic Orban, după discuțiile cu Nicușor Dan: Trebuie toţi producătorii autohtoni care au marfă românească să aibă această posibilitate să vândă în spaţiile deschise

Pentru luna noiembrie, debitul maxim al Dunării este estimat la 4.800 mc/s, iar cel minim la 3.000 mc/s, faţă de media lunii respective, de 4.650 mc/s.

Conform hidrologilor, în intervalul 8 - 14 noiembrie 2020, prognoza pentru râurile din România arată că debitele medii zilnice vor fi în general staţionare. În ultima zi a intervalului de prognoză sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.

În prognoza lunară pentru râuri, INHGA estima pentru luna noiembrie un regim hidrologic situat la valori cuprinse între 50-80% din mediile multianuale lunare, mai mici (30-50%) pe râurile din bazinele hidrografice: Olt inferior, Călmăţui, Buzău, Putna şi pe râurile din Dobrogea. Se vor înregistra şi valori mai mici, sub 30%, pe râurile din bazinele hidrografice Rm. Sărat, Bârlad şi pe afluenţii Prutului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.