Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Debitul fluviului Dunărea creşte până la valoarea de 5.500 mc/s, peste media multianuală a lunii iulie

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor
INHGA Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară înregistrează o creştere în aceste zile - sâmbătă şi duminică - până la valoarea de 5.500 mc/s, iar în următoarele două zile va fi staţionar, situându-se peste media multianuală a lunii iulie (5.350 mc/s), arată prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) pentru intervalul 24 - 31 iulie 2021.

"Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele două zile ale intervalului până la valoarea de 5.500 mc/s, staţionar în următoarele două zile, apoi în scădere până la valoarea de 4.800 mc/s, situându-se peste media multianuală a lunii iulie (5.350 mc/s), exceptând prima şi ultimele două zile ale intervalului de prognoză. În aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere, exceptând prima zi a intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Tr. Măgurele - Olteniţa şi ultimele două zile ale intervalului când vor fi în scădere pe sectorul Gruia - Corabia", potrivit hidrologilor, relatează Agerpres.ro.

De asemenea, pe râurile din ţară, în perioada 25 iulie - 31 iulie, debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere, exceptând prima zi a intervalului unde vor fi în creştere prin propagare pe cursul inferior al Prutului şi relativ staţionare pe râurile din Dobrogea şi ultima parte a intervalului, unde vor fi relativ staţionare pe râurile din sudul şi estul ţării.

Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte, ca urmare a precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.