Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Debut al jocurilor militare internaţionale organizate de Rusia

Agerpres - Reuters
military games jocuri militare

Venezuela găzduieşte începând de luni probele "Sniper Frontier" ale Jocurilor Militare Internaţionale 2022, o competiţie organizată din 2015 de Rusia, la care participă ţări precum China, Iran, India, Cuba şi Myanmar, informează marţi AFP preluat de agerpres.

Ceremonia de deschidere, din care o parte a fost transmisă în direct de televiziunea publică venezueleană, s-a desfăşurat fastuos, cu parade, cântece şi discursuri la Fort Terepaima de Barquisimeto, în nord-estul Venezuelei.

Este pentru prima dată când Venezuela, care cultivă relaţii strânse cu Rusia, găzduieşte competiţii ale acestor jocuri anuale care reunesc aproximativ treizeci de ţări, inclusiv Abhazia, recunoscută doar de câteva ţări apropiate Moscovei.

Venezuela, care este supusă sancţiunilor economice, în special celor americane deoarece Washingtonul nu recunoaşte realegerea preşedintelui Nicolas Maduro, s-a apropiat în ultimii ani de Iran şi China.

"Scopul, spiritul acestor jocuri este de a uni culturi şi popoare mai mult decât de a demonstra abilităţi militare", a declarat ministrul venezuelean al apărării, generalul Vladimir Padrino Lopez.

Potrivit ministerului său, o delegaţie de 200 de soldaţi venezueleni a fost, de asemenea, trimisă în Rusia pentru a participa la alte probe din cadrul acestor jocuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.