Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decanul Facultății de Teologie din Sibiu, Pr. Daniel Buda: 'Ora de religie aproape că nu există, dar este înlocuită de școala duminicală'

basilica.ro
ora de religie în diapora

Decanul Facultății de Teologie din Sibiu a transmis luni la o conferință clercială online „Câteva gânduri despre pastorația copiilor în comunitățile românești din diaspora”, informează Basilica.ro

„Indiferent de gradul de secularizare din mediul în care cresc copiii noștri în diaspora, realitatea prezenței orei de religie este aproape absentă”, a semnalat Pr. Daniel Buda.

„Ea există doar acolo unde sunt comunități românești mari și există un acord între statul român și statul-gazdă pentru ca cei mici să primească parțial educația în limba română, inclusiv ora de religie, precum și în unele zone unde ora de religie, potrivit tradiției ortodoxe, poate să fie predată pentru că există procentul de ortodocși cerut de către lege (de exemplu, în anumite zone din Germania). În S.U.A., de exemplu, în școlile de stat nu se poate preda niciun fel de educație religioasă”.

Citește și: ANALIZĂ MĂSURI NOI propuse de Guvern pentru românii cu restanțe la plata datoriilor, din cauza pandemiei

„Ora de religie, așa cum o știm noi în țară, aproape că nu există, dar este înlocuită cu succes de școala duminicală”, a spus părintele decan.

Părintele Daniel Buda a vorbit despre ora de religie în diaspora la ultima conferință preoțească de toamnă din acest an în Arhiepiscopia Sibiului. Evenimentul a avut loc online.

Conferința a reunit preoții din Protopopiatele Făgăraș și Rupea – județul Brașov, și a fost prezidată de Mitropolitul Laurențiu.

Tema a fost abordată în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor în Patriarhia Română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.