Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie anunță sute de morți, în prima zi după relaxare: bilanțul total a urcat la 33.186 de decese

www.diarystore.com
Big Ben Londra

Guvernul de la Londra a anunţat miercuri încă 494 de decese provocate de COVID-19 în Regatul Unit, numărul persoanelor ucise de noul coronavirus în această ţară ajungând la 33.186, informează agenţia EFE.

În prima zi în care au fost ridicate o parte a restricţiilor antiepidemice introduse în luna martie au fost confirmate 3.242 de noi cazuri de COVID-19, în urma efectuării a 87.063 de teste, scrie agerpres.ro.

Citește și: CTP, reacție după decizia CCR: ‘Oamenii s-au relaxat și totul depinde de gena dacică, aia despre care se spunea că ne protejează’

Angajaţii care nu pot lucra de acasă, mai ales cei din construcţii şi industrie, au început de miercuri să revină la lucru în Anglia, nu însă şi în Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor, care consideră prematură relaxarea parţială decisă de premierul Boris Johnson şi s-au delimitat de planul acestuia de diminuare a restricţiilor.

Conform acestui plan, şcolile rămân închise până în iunie şi redeschiderea activităţilor neesenţiale, precum restaurantele ori saloanele de înfrumuseţare, nu va fi examinată până în iulie.

Citește și: S-a găsit soluția după ce CCR a declarat amenzile date în starea de urgență neconstituționale! În baza cărei legi vor fi amendați românii în starea de alertă

Revenirea la lucru a condus la aglomeraţie în transportul public, fiind evidenţiată dificultatea menţinerii distanţei sociale.

Premierul Johnson a transmis parlamentului că discută cu societatea londoneză de transport public pentru stabilirea unor măsuri care să decongestioneze transportul în comun, cum ar fi suplimentarea capacităţii. El a cerut de asemenea cetăţenilor ca, în măsura posibilului, să recurgă la modalităţi alternative de transport, cum ar fi maşina personală, bicicleta sau chiar mersul pe jos, în timp ce a solicitat companiilor să decaleze programul de lucru al angajaţilor pentru a se evita aglomeraţia în transporturi la orele de vârf.

Citește și: Parlamentul a decis! S-a stabilit data la care ar putea avea loc alegerile locale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.