Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia autorităților: O colonie de romi va fi introdusă în carantină

facebook.com
izolare coronavirus

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Bihor a decis, joi, intrarea în carantină a celor 470 de persoane din colonia de romi din Vadu Crişului şi monitorizarea acestora de către Direcţia de Sănătate Publică.

Potrivit precizărilor făcute de prefectul Dumitru Ţiplea, carantinarea vine după ce mai multe persoane din comunitate au fost confirmate ca fiind infectate cu COVID-19, iar testarea în întregime a coloniei nu a fost posibilă, din cauza refuzului mai multor persoane, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan profețește o răsturnare de situație, după criza generată de coronavirus: Unul dintre marii pierzători ai acestei crize este Nicușor Dan

"S-a făcut o analiză de risc de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, s-a comunicat la nivel naţional Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă prin Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi am primit acordul prin Ordinul comandantului acţiunii. Astăzi am convocat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a luat o hotărâre cu privire la carantinarea acestei comunităţi. După hotărârea Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întocmit planul de acţiune iar începând de astăzi, acea colonie de romi care totalizează 470 de persoane este carantinată şi va intra în monitorizarea Direcţiei de Sănătate Publică prin Spitalul Orăşenesc Aleşd", a precizat joi, într-o declaraţie de presă, prefectul judeţului Bihor.

Dumitru Ţiplea a mai menţionat că intrarea în carantină presupune faptul că nu se mai intră şi nu se mai iese din comunitate, se monitorizează continuu, din punctul de vedere al sănătăţii, starea întregii comunităţi şi se asigură alimentarea cu energie electrică, apă, evacuarea deşeurilor şi periodic un număr de persoane vor fi testate pentru a se vedea în ce stadiu este acea comunitate.

Citește și: Scandalos! Un cunoscut medic acuză abuzuri ale Poliției! ‘Umilință și lipsă de politețe la adresa seniorilor’

Persoanele simptomatice vor fi extrase şi internate în Spitalul Municipal, a adăugat prefectul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.