Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia Camerei Deputaţilor în privinţa trupelor româneşti trimise în afara ţării

camera deputatilor

Plenul Camerei Deputaţilor a fost informat marţi despre scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care sunt aprobate propunerile premierului referitoare la trimiterea forţelor armate ale României, în anul 2016, la misiuni şi operaţiuni în afara teritoriului statului.

În scrisoarea şefului statului se arată că personalul participant la operaţii în afara teritoriului naţional va avea dotarea tehnică şi armamentul necesar îndeplinirii misiunilor specifice fiecărui teatru de operaţiuni, fondurile financiare fiind asigurate din bugetele alocate Ministerului Apărării şi Ministerului Afacerilor Interne pentru 2016.

Pe 10 decembrie, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au aprobat forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2016, respectiv 1.181 de militari şi 1.530 de jandarmi şi poliţişti.

Anul viitor, forţele armate ale României vor continua participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român sub conducerea NATO, UE, OSCE şi ONU, pentru două misiuni esenţiale, şi anume apărarea României şi a aliaţilor săi şi promovarea stabilităţii regionale şi globale.

Efortul principal va fi reprezentat de participarea cu forţe şi mijloace la misiunea NATO din Afganistan - Resolute Support Mission (RSM), concomitent cu menţinerea participării la operaţiile NATO KFOR şi UE ALTHEA din teatrul de operaţii din Balcani.

Forţele puse la dispoziţie, în 2016, de către Ministerul Apărării Naţionale, pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului naţional, numără 1.181 de militari, cu 158 de militari mai mult faţă de anul acesta. Dintre aceştia, 943 de militari pot fi desfăşuraţi în teatrele de operaţii, precum şi în cadrul misiunilor individuale de observare şi monitorizare, iar alţi 238 de militari se vor afla în ţară, cu posibilitatea de a fi dislocaţi la ordin.

Ministerul Afacerilor Interne va pune la dispoziţie pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO şi ONU, în anul 2016, un număr de 1.530 de jandarmi şi poliţişti, din care 1.054 vor participa la misiuni şi 476 vor putea fi dislocaţi la ordin. Comparativ cu anul 2015, numărul acestora este mai mic cu 91 de jandarmi şi poliţişti, conform celor de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.