Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia care schimbă cursul războiului: când vor trimite SUA armele în Ucraina

Facebook
razboi soldati ucraina

Pentagonul este pregătit să trimită ajutor militar Ucrainei după ce Senatul va vota marți pachetul care urmează să fie semnat de Biden, astfel că va trece mai puțin de o săptămână până când unele arme vor ajunge pe câmpul de luptă, informează Mediafax.

Acest lucru este susținut de Washington Post, care citează ca referință oficiali americani.

Departamentul Apărării, care avertizase că Ucraina va ceda treptat în fața forțelor rusești și se va confrunta cu pierderi uriașe în lipsa unei acțiuni urgente din partea Capitoliului, a început să pună la punct un pachet de ajutor cu mult înainte de vot, în încercarea de a accelera procesul.

Zelenski a cerut arme

„Patriots pot fi numite sisteme de apărare aeriană doar dacă funcționează și salvează vieți, în loc să stea nemișcate undeva în baze de depozitare. Patriots trebuie să fie în mâinile ucrainenilor chiar acum. Este nevoie de avioane de luptă moderne pe cerul ucrainean. Rachetele rusești și dronele iraniene Shahed trebuie să fie înfrânte pentru ca viața să triumfe în viitor", fusese apelul lansat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe X, după ce Camera Reprezentanților a SUA a aprobat un ajutor militar de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev.

„Scufundarea din ce în ce mai adâncă a SUA într-un război hibrid împotriva Rusiei va avea ca rezultat același fiasco răsunător și umilitor ca în Vietnam și Afganistan", a declarat, în schimb, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, conform Ria Novosti.

Forțele rusești și-ar putea intensifica atacurile exploatând fereastra de timp înainte de sosirea noului ajutor militar în Ucraina: scrie pe site-ul său Institutul pentru Studiul Războiului (Isw).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.