Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia care va înfuria Israelul: Marea Britanie ia în considerare recunoașterea unui stat palestinian

david cameron

Marea Britanie este pregătită să devanseze momentul în care va recunoaște în mod oficial un stat palestinian, a sugerat ministrul de Externe, David Cameron. Acesta a declarat că palestinienilor trebuie să li se ofere un orizont politic pentru a încuraja pacea în Orientul Mijlociu, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Cameron își începe cea de-a patra vizită în regiune de când a fost numit ministru de Externe în noiembrie.

Marea Britanie are responsabilitatea de a stabili cum ar arăta un stat palestinian, a declarat el la o recepție la Westminster.

Poporului palestinian ar trebui să i se arate "un progres ireversibil" către o soluție cu două state, a spus Cameron.

"Pe măsură ce acest lucru se va întâmpla, noi - împreună cu aliații - vom analiza problema recunoașterii unui stat palestinian, inclusiv la Națiunile Unite", a declarat el în fața Consiliului Conservator pentru Orientul Mijlociu. "Acesta ar putea fi unul dintre lucrurile care ajută la transformarea acestui proces într-unul ireversibil", a adăugat el.

De asemenea, ministrul de Externe a îndemnat Israelul să permită accesul mai multor ajutoare umanitare în Gaza și a declarat că este ridicol faptul că ajutoarele vitale britanice și de altă natură sunt returnate la graniță.

Marea Britanie susține de mult timp o soluție cu două state, în care israelienii și palestinienii ar putea trăi unii lângă alții în țări separate.

Dar Cameron sugerează că Marea Britanie ar putea acorda recunoaștere diplomatică oficială unui stat palestinian nu ca parte a unui acord de pace final, ci mai devreme, în timpul negocierilor.

În același timp, ar trebui să existe o nouă autoritate palestiniană "înființată rapid", cu "lideri buni și tehnocrați", capabili să guverneze Gaza, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.