Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia CCR legată de completurile specializate începe să producă efecte - Dosarul Ghiță-Bădescu aproape de rejudecare

Inquam Photos / George Calin
ccr dorneanu

Completul de cinci judecători de la instanța supremă, condus de vicepreședintele instanței, Iulian Dragomir, a stabilit, luni, ținerea pe loc a dezbaterilor din dosarul fostului deputat Sebastian Ghiță, pentru a aștepta motivarea deciziei Curții Constituționale legată de completurile specializate de trei judecători.

Mai precis, este vorba de dosarul în care procurorii DNA au făcut apel împotriva deciziei de achitare față de fostul deputat Sebastian Ghiță și fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu.

Astfel, la termenul de luni, judecătorii au dat citire comunicatului remis de CCR după declararea ca existent a conflictului de natură constituțională pe tema completurilor de trei judecători specializate pe fapte de corupție.

Concret magistratul a anunțat că nu va mai avea loc audierea martorului adus de Jandarmerie, după citarea acestuia cu mandat de aducere, și că așteaptă publicarea în Monitorul Oficial al României a deciziei integrale, ce va cuprinde și motivarea.

În acest context dezbaterea apelului din acest dosar a fost amânată pentru 7 octombrie.

Este vorba despre dosarul în care acesta este acuzat de fapte de corupţie în relaţia sa cu fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu.

În dosar cei doi sunt acuzaţi de fapte de dare şi repectiv luare de mită, spălare de bani şi trafic de influenţă, totul pe fondul finanţării, pretins nelegale, a echipei de Baschet deţinute de Ghiţă, Asesoft Ploieşti.

Procurorii DNA Ploiești notau în rechizitoriul transmis judecătorilor că, atunci când a fost primar al municipiului Ploiești, Iulian Bădescu a acordat Clubului Sportiv Asesoft Ploieşti, susţinut de Sebastian Ghiță, o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local de 1.500.000 de lei.

Pentru alocarea acestor bani Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, printr-o firmă controlată de omul de afaceri, o casă de locuit situată în municipiul Ploieşti care costa 1.041.600 de lei. Din acea sumă edilul de la acel moment ar fi plătit efectiv doar 124.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.