Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia Colegiului Medicilor: Flavia Groșan poate profesa în continuare cu o condiție

falvia grosan

Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor a decis, luni, că pneumologul Flavia Groșan poate profesa în continuare. Nu există nicio plângere scrisă a vreunui pacient în sens de malpraxis, astfel că nu există motive ca medicul să nu-și poată desfășura activitatea mai departe. Pe de altă parte, Colegiul Medicilor a decis că Flavia Groșan poate profesa în continuare cu condiția să nu mai facă declarații publice prin care să contrazică schema oficială de tratament COVID-19 și în caz contrar, dacă pneumologul va continua cu afirmațiile în spațiul public, atunci ea ar putea fi sancționată de Comisia de Disciplină.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bihor, dr. Carmen Pantiş a declarat luni, după discuţiile din cadrul Comisiei de etică a Colegiului cu dr. Flavia Groşan, că aceasta nu va fi sancţionată, concluzia generală a acestei întâlniri fiind încrederea în sistemul medical.

  • "Timp de o oră, doamna dr. Flavia Groşan a discutat cu comisia de etică, s-au clarificat aspecte legate de etica şi deontologia medicală şi unele afirmaţii vehiculate de dânsa în spaţiul public. Au fost discutate aspecte legate de managementul medical al pacienţilor cu forme uşoare, medii şi grave de COVID, probleme de comunicare - foarte importantă această empatie şi comunicare pe care doamna dr. Groşan o arată faţă de pacienţii dânsei. Nu există elemente de neîncredere legate de colegii care lucrează în spital.
  • Doamna doctor împreună cu comisia de etică şi deontologie a decis că nu este bine o generalizare la nivelul întregului sistem sanitar a unor anumite cazuri particulare, care să fie date tot timpul de exemplu. Opiniile faţă de diferitele medicamente sunt diferite în lumea medicală, fiecare îşi are locul şi rostul lui, iar protocolul pentru COVID-19 de la nivel naţional trebuie respectat în spitalele unde se tratează pacienţi COVID, structuri de stat sau private.
  • Ca o concluzie amiabilă între doamna doctor şi Comisia de etică este că doamna doctor nu va fi sancţionată, de fapt această comisie nici nu are atribut de a sancţiona", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Carmen Pantiş.

Colegiul Medicilor din judeţul Bihor s-a autosesizat după ce medicul Flavia Groşan a afirmat că a vindecat o mie de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 în cabinetul ei privat, tratând aceste cazuri cu un banal antibiotic, în timp ce tratamentele din spitale, ale pacienţilor cu COVID-19, duc la decesul acestora.

„În zece zile pacientii mei sunt ok, mai stau 4 zile in izolare dupa care isi reiau activitatea. Sunt mii si mii de pacienti pe care i-am tratat. Stiu 3 cazuri care au ajuns in spital, nu sunt perfecta. Claritromicina este vedeta, dar nu poate singură, are nevoie de adjuvant. Regina este Ventolin, regele este Flixotide. Schema nu este bătută în cuie, o adaptam la pacient. Unde este nevoie, un pic de hidrocortizon. Covid-ul este o raceala zdravana, mai fitoasa asa, un virus un pic mai agresiv, simptomele sunt un pic mai brutale. Trebuie tratat de la primul simptom, intri pe tratament sa nu-i dai voie sa coboare. Rolul schemei mele este antiinflamator sa limitez raspandirea Covid-ului. Eu asa am tratat Covid, in stilul asta”, a declarat pneumologul, joi seară, la Antena 3.

Medicul pneumolog atrăgea recent atenția să supradozajele de oxigen administrate în spitale provoacă edem cerebral, aceasta fiind una dintre cauzele deceselor pacienților.

”În saturațiile de oxigen de peste 80% eu mă duc cu doze foarte mici de oxigen, 2-3 litri pe minut și timp scurt pe zi, 4-5 ore. Oxigenul în exces inhibă creierul, pentru că normal creierul controlează organismul, nu un aparat. Eu aici nu am fost de acord cu ei deloc, cu dozele foarte mari de oxigen pe care le administrează, cu 20 de litri îi bagă în acidoză, în edem cerebral. Pentru că ei nu sesizează că oxigenul ține saturația, dar crește în același timp dioxidul de carbon în creier și fac edem cerebral și mor. Eu mă duc pe medicație ca să controlez saturația din oxigen. Oxigen foarte puțin și apoi la plimbare. Heparina mea este plimbarea, obligatoriu, un minut pe oră te plimbi, masă-pat, masă-geam, masă-bucătărie. Eu nu dau heparină pentru că mi-e frică să nu facă hemoragie alveolară, pentru că pacienții intră pe picioarele lor și se degradează extraordinar de repede, în 3-4 zile ei sunt în ATI. Dacă eu mă sperii la 80% saturație atunci mă las de meserie, iar ei sub 90 îi bagă în spital. Am avut un pacient de 50 de ani cu 65% saturație. Medicul de familie a trimis salvarea după el, dar omul a spus că preferă să moară acasă decât să se ducă în spital și a apelat la mine. Am reușit să îl vindec fără spitalizare și doar cu o doză mică de oxigen. M-am dus pe medicație calm, frumos până când l-am vindecat. Dacă se ducea în spital îl intubau pe loc”, ne-a declarat medicul pneumolog-bronholog Flavia Groșan.

Administrarea Kaletrei și a Codeinei în Covid este considerată o mare greșeală de către medicul Flavia Groșan, pentru că acestea agravează boala.

”Norocul a fost cu câteva asistente, pe care eu le consider eroine, făceau cu ochiul bolnavilor să nu ia Kaletra și să arunce medicamentele. Apoi intrau doctorii în salon și întrebau de ce nu au diareee și de ce se simt bine pacienții. Aceste asistente au salvat viața bolnavilor. Le mai dau în spitale și Codeină să oprească tusea și toate secrețiile rămân în plămâni, ei zic că sunt cheaguri, eu zic că sunt secreții inflamatorii, saturația începe să scadă, devin agitați că nu pot respira, îi sedează, îi pun pe mască și după care Dumnezeu cu mila”, a mai afirmat medicul Flavia Groșan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.