Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia DNA în privinţa tablourilor lui Darius Vâlcov

DNA

Odată cu descoperirea unor opere de artă aparţinând fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, procurorii DNA s-ar trezit într-o postură inedită. Cum nu sunt experţi în domeniul artei, anchetatorii trebuie să apeleze la muzeografi pentru evaluarea bunurilor sechestrate.

Tablourile ridicate la percheziţiile din dosarul lui Darius Vâlcov au fost date, vineri, unor specialişti evaluatori şi muzeografi, pentru a fi expertizate, a declarat procurorul şef adjunct al DNA, Călin Nistor, precizând că operele de artă au fost cumpărate din străinătate, prin case de licitaţii.

Vezi şi: S-a aflat ce planuri avea Vâlcov cu tablourile găsite de DNA

Procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a spus că este nevoie de o evaluare cât mai rapidă a operelor de artă găsite la percheziţiile din dosarul lui Vâlcov, pentru ca acestea să fie trimise în custodie unei instituţii de profil, în condiţiile în care la DNA nu există condiţii optime pentru păstrarea unor astfel de obiecte.

"De astăzi, demarăm procedura de identificare-certificare, de către o comisie de specialişti în domeniu. Sperăm ca evaluarea să fie făcută cât mai rapid, pentru că sunt probleme legate de depozitarea acelor tablouri. Ele trebuie transmise unor instituţii de profil", a adăugat Călin Nistor, potrivit Mediafax.

Bărbatul care păstra tablourile, la mai multe adrese din judeţul Olt şi din Bucureşti, "nu a fost audiat în cadrul procesului penal", a precizat Nistor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.