Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat ce planuri avea Vâlcov cu tablourile găsite de DNA

valcov

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov avea o colecţie de 100 de tabloruri ale unor pictori celebri, printre care Corneliu Baba, Renoir, Grigorescu, Picasso. Procurorii DNA au aflat şi ce întenţia să facă Vâlcov cu impresionanta colecţie de artă.

Tablourile au fost identificate în patru locaţii din Bucureşti şi Olt,  la patru persoane de încredere ale lui Vâlcov. Operele erau achiziţionate de la case de licitaţii. Astfel, au fost identificate două case de licitaţii din Bucureşti, de unde s-au achiziţionat tablourile.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii au indicii că Darius Vâlcov intenţiona să deschidă o galerie de artă în Bucureşti. Fostul ministru luase şi un spatiu în Capitală în acest scop şi demarase amenajarea, dar ancheta procurorilor l-a determinat să ia măsuri urgente de depozitare a tablourilor şi ascundere a acestora la patru persoane de încredere.

Cele mai multe dintre tablouri au fost achiziţionate prin intermediul lui Lucian Şuşală, fostul şofer al lui Vâlcov. Din ancheta procurorilor nu rezultă că Vâlcov era cunoscător de artă, dar a identificat în acest domeniu o posibilitate de a ascunde provenienţa banilor proveniţi din fapte de corupţie, trafic de influenţă - aşa numitul paraîndărăt. Odată cu deschiderea galeriei de artă, banii ar fi fost curaţi şi frumoasele obiecte de artă la dispoziţia publicului admirator sau cumpărător. Graba ascunderii tablourilor a făcut ca acestea să fie găsite prin dulapuri, pe sub paturi sau chiar în pereţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.