Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia guvernului olandez de a bloca aderarea Bulgariei la Schengen scandalizează oficialii de la Sofia: 'În loc de solidaritate europeană, primim cinism!'

Telegram
Bulgaria steag

Preşedintele bulgar, Rumen Radev, a comentat într-o postare pe Facebook decizia guvernului olandez de a bloca aderarea Bulgariei la Spaţiul Schengen, conform bnr.bg, scrie Rador.

"În loc de solidaritate europeană, Bulgaria primeşte cinism!", a scris şeful statului în comentariul său. Radev a amintit de cei trei poliţişti bulgari care şi-au pierdut viaţa în timp ce asigurau paza frontierei externe a Uniunii Europene. "Prim-ministrul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, a sugerat într-un mod inadmisibil că această frontieră ar putea fi trecută contra sumei de 50 de euro", a adăugat preşedintele Bulgariei.

Viceprim-ministrul bulgar şi ministru interimar al afacerilor interne, Ivan Demerdjiev, a spus și el că "Bulgaria face eforturi extraordinare pentru a garanta securitatea partenerilor săi" și a definit drept "extrem de jignitoare" insinuările potrivit cărora frontiera bulgară se poate trece contra sumei de 50 de euro. Demerdjiev a subliniat că Bulgaria a trecut cu succes prin două controale succesive sub conducerea Comisiei Europene, încheiate cu rapoarte care afirmă categoric că ţara îndeplineşte toate cerinţele legislaţiei Schengen. "Preţul aderării noastre la Schengen nu poate fi demnitatea poliţiştilor bulgari! Nu suntem pregătiţi să plătim un asemenea preţ!", a afirmat vicepremierul bulgar.

Fostul premier bulgar Kiril Petkov a scris și el într-o postare pe Facebook că în urmă cu o săptămână, a discutat cu prim-ministrul olandez, Mark Rutte, şi a insistat ca paşii decisivi făcuţi de guvernul pe care l-a condus să fie luaţi în considerare, precum şi angajamentele asumate în cadrul Planului de Redresare şi Rezilienţă de a asigura statul de drept şi de a purta o luptă decisivă împotriva corupţiei. "Am subliniat disponibilitatea PP de a lucra pentru aceste obiective, indiferent de poziţia noastră în parlament, precum şi de a garanta securitatea graniţelor noastre", a menţionat Petkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.