Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia Inspectoratului în privința profesorului de la Tudor Vianu care-și punea elevii în genunchi

profesor la tabla

Echipa de control a Inspectoratului Școlar al Municipiului București a întocmit un raport care a fost trimis conducerii Colegiului Național "Tudor Vianu" în vederea analizării "sub toate aspectele" privind deontologia profesională a cadrului didactic acuzat că ar fi umilit un elev, pentru a lua măsurile legale ce se impun.

Potrivit unui comunicat de presă al IȘMB, atât Inspectoratul, cât și conducerea unității de învățământ, vor monitoriza activitatea profesorului privind modul de comunicare în relațiile cu elevii, pentru a fi evitate aspectele care pot genera interpretări și reacții imprevizibile ale acestora.

Citește și: BOMBA anului în România: Soțul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, agent secret

"Ca urmare a informațiilor apărute în presă, referitoare la încălcarea normelor privind deontologia profesională de către un cadru didactic de la Colegiul Național de Informatică 'Tudor Vianu', Inspectoratul Școlar al Municipiului București a realizat o activitate de control care a constatat următoarele aspecte:

Domnul profesor care face obiectul sesizării este un cadru didactic apreciat de către elevi, părinți și conducerea unității de învățământ pentru rezultatele deosebite obținute de elevi la examenul național de bacalaureat, olimpiadele și concursurile internaționale.

Citește și: Cum au făcut bulgarii pentru ca un sat de-la lor să ajungă celebru în toată lumea / VIDEO

Din declarațiile elevilor rezultă că incidentul petrecut la clasă a fost o glumă a profesorului, înțeleasă ca atare de elevi, care nu s-au simțit umiliți. Părinții elevului participant la incident nu au depus o reclamație referitoare la acest incident.

Domnul profesor nu a respectat graficul susținerii lucrărilor semestriale, grafic aprobat de conducerea unității de învățământ.

Citește și: Șeful celebrei Levi’s: Blugii trebuie spălați extrem de rar! Vezi motivele

Echipa de control a întocmit un raport care a fost trimis conducerii unității de învățământ în vederea analizării sub toate aspectele, privind deontologia profesională a cadrului didactic pentru a lua măsurile legale ce se impun.

Atât Inspectoratul Școlar al Municipiului București cât și conducerea unității de învățământ vor monitoriza activitatea domnului profesor privind modul de comunicare în relațiile cu elevii, pentru a fi evitate aspectele care pot genera interpretări și reacții imprevizibile ale acestora.”

Citește și: A fost înșelat, dar i-a făcut o surpriză incredibilă iubitei / VIDEO

Presa a relatat că un profesor de matematică de la Colegiul "Tudor Vianu" și-ar fi umilit elevii. Dascălul ar fi spus, în clasă, că îi dă un punct în plus la teză celui care îl roagă în genunchi. Unul dintre adolescenți ar fi făcut acest lucru, iar gestul a devenit public pe o rețea de socializare.

Citește și: România, singura țară din UE fără o lege pentru reproducerea asistată

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.