Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia SUA a stârnit furia Germaniei! S-a trecut la amenințări: 'UE va lua contramăsuri'

Angela Merkel Donald Trump Merkel Trump Merkel

Ministrul german al Finanțelor a condamnat decizia Statelor Unite de a impune tarife suplimentare la importurile de oțel și aluminiu, caracterizând-o drept "greșită" și "ilegală" și afirmând că UE va lua contramăsuri, relatează site-ul agenției Dpa, conform Mediafax.

Tarifele au intrat în vigoare la miezul nopții (0400 GMT). Când președintele american Donald Trump a anunțat că va impune tarife suplimentare în luna martie, Uniunea Eurpeană, Mexicul și Canada au primit o exceptare până la data de 1 iunie, însă președintele american Donald Trump a anunțat joi că aceasta nu va fi tranformată într-o scutire permanentă.

"Aceasta nu este o zi bună pentru relațiile trans-Atlantice", a declarat Scholz pentru reporteri, aflându-se în Canada, unde va discuta cu miniștrii de Finanțe din țările membre G7.

Ministrul Apărării, 'dezvăluire în premieră': România vrea să trimită mai mulţi militari în Afganistan şi alte teatre de operaţii

Anunțul liderului de la Casa Albă a provocat un val de critici din partea țărilor afectate, cât și din partea unor membri ai Partidului Republican al Statelor Unite.

"Comisia Europeană a pregătit reacții conform dreptului internațional și perioadelor de timp", a adăugat oficialul german.

"Decizia Statelor Unite de a iniția unilateral tarifele este greșită. Din punctul meu de vedere este și ilegală, avem reguli clare privind tarifele internaționale. Această decizie reprezintă o încălcare a acelor reguli", a mai declarat Scholz.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că noile tarife reprezintă o greșeală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.