Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIA unui preot, după scandalul iscat de acordul MAI-BOR: Ce va face în noaptea de Înviere

lumina

Un preot din judeţul Vrancea le cere credincioşilor să stea acasă în noaptea de Înviere şi-i anunţă că el va aduce Lumina sfântă pe fiecare străduţă. În plus, preotul le promite enoriaşilor din parohia în care slujeşte că cineva va aprinde lumânări la fiecare mormânt pentru rudele decedate, anunță news.ro.

Valeriu Roşcan este preot de 16 ani. El slujeşte la Parohia Dragosloveni, din comuna Dumbrăveni, judeţul Vrancea. Într-o postare pe Facebook, preotul le cere enoriaşilor săi să rămână în case în noaptea de Înviere ”pentru protejarea sănătăţii”.

Citește și: Informațiile oficiale îl contrazic pe Klaus Iohannis! Șeful statului a comunicat cu șapte morți mai mult decât GCS! Nicio persoană decedată azi

Preotul le promite că în noaptea Paştelui el va fi cel care le va duce lumina sfântă în case. ”Datorită măsurilor luate de către autorităţi, măsuri binevenite în sprijinul protejării sănătăţii noastre, fac acest apel catre voi toţi, fiii mei duhovniceşti ca în noaptea INVIERII lui HRISTOS Domnul sa rămâneţi ACASĂ!....Prin contribuţia unor oameni credincioşi, vrednici şi responsabili, vom putea aduce LUMINA INVIERII la casele dumneavoastră după oficierea Slujbei INVIERI şi a SF. LITURGHII! Acest lucru se va întâmpla între orele 3 şi 5 ale dimineţii! Ştiu ca nu aveţi posibilitatea de a ajunge la mormintele celor dragi, drept pentru care, în Noaptea INVIERII va fi o persoană care va pune câte o lumânare tip candelă la toate mormintele din cimitir!”, spune preotul vrâncean.

Citește și: Reținută pentru 24 de ore în trecut, a ajuns acum, în plină stare de urgență, să aibă contracte cu statul! Tânăra este membru PNL

Preotul le cere credincioşilor să fie responsabili şi să rămână acasă pentru a nu îngreuna munca autorităţilor, a medicilor, a poliiştilor: ”După oficierea Slujbei, voi merge însoţit de cântăreţ în toată parohia lăsând mai multe lumânări tip candelă pe toate străduţele parohiei, precum şi la toate Troiţele din parohie! Tot acolo, la troiţe veţi găsi şi Sfânta Pască! Vă rog sa fiţi responsabili, sa rămâneţi acasă! Ştiu ca este greu şi vă scriu cu lacrimi în ochi, căci mi-e dor de fiecare dintre voi..., dar bine este să ne protejăm, să nu îngreunăm munca autorităţilor, a medicilor, a poliţiştilor, jandarmilor, a celor din armată şi a tuturor celor ce acum sunt în spitale, luptând cu boala ori în stradă pentru binele nostru! Va iubesc. Şi va rog să-mi respectaţi cuvântul! Rămâneţi acasă, noi venim şi va vestim Învierea lui Hristos!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.