Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIE a judecătorilor: Fost lider PSD, 7 ani şi 4 luni de închisoare, ca urmare a contopirii pedepselor

Nicuşor Constantinescu

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, va avea de executat, în total, 7 ani și 4 luni de închisoare după ce instanța a contopit cele două pedepse definitive, de câte cinci ani de închisoare. El a executat deja trei ani din condamnare, transmite Mediafax.

Magistrații Curții de Apel Constanța au admis, marți, cererea formulată de Nicușor Constantinescu, de contopire a celor două condamnări definitive primite, constatând că infracțiunile pentru care a fost condamnat, prima oară în 2015, iar a doua oară în 2019, sunt concurente.

CITEȘTE ȘI: Condimentele folosite în funcție de TIPURILE de preparate

Astfel, după contopirea condamnărilor, instanța a aplicat pedeapsa cea mai grea, de cinci ani închisoare, la care se adaugă un spor de doi ani și patru luni închisoare.

„Aplică petentului condamnat Constantinescu Nicușor Daniel pedeapsa principală rezultantă de 7 ani și 4 luni închisoare. Pedeapsa principală rezultantă se execută în regim de detenție”, se arată în decizia Curții de Apel Constanța.

Totodată, judecătorii au dispus deducerea din pedeapsa principală rezultantă, de 7 ani și 4 luni închisoare, perioada executată până în prezent, de aproximativ trei ani de închisoare.

Decizia de marți a Curții de Apel Constanța nu este definitivă, având drept de contestație în 3 zile de la comunicare.

În prezent, Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, în luna februarie a acestui an el a primit o a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de aaînchisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință dezvăluie adevăratul motiv: De ce e bine să dormi cu șosetele în picioare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.