Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie controversată: Capitala Elveției vrea să testeze vânzarea controlată de cocaină

Alpen
elvetia

Capitala Elveției, Berna, și-a manifestat intenția de a efectua un test pilot științific de vânzare controlată a cocainei.

Cu 43 de voturi pentru și 18 împotrivă, consiliul orașului a aprobat o moțiune din partea Stângii Alternative pentru a extinde testele cu canabis la viitoarea vânzare legală de cocaină.

În ciuda faptului că recunosc faptul că cocaina este un drog dăunător, politicienii din Berna consideră că vânzările supravegheate ar putea duce la un control mai bun al narcoticului, a relatat SRF.

Moțiunea a întâmpinat opoziție în principal din partea partidelor de centru și de dreapta din Elveția, precum Partidul Popular Elvețian, Partidul Radical-Liberal, Partidul Evanghelic. Acestea au susținut că o astfel de decizie ar trebui lăsată la latitudinea guvernului federal.

Cu toate acestea, Franziska Teuscher, directorul pentru educație, afaceri sociale și sport din Berna, a subliniat că: "Guvernul a fost de acord cu proiectele pilot privind canabisul doar la presiunea orașelor".

Votul din Berna este menit să trimită un semnal guvernului și altor orașe pentru a lua în considerare această idee.

Această propunere de vânzare de cocaină a fost respinsă la limită de consiliul din Berna în 2019, dar o a doua versiune care conținea mai multe restricții a adunat suficient sprijin suplimentar din partea Partidului Social-Democrat de stânga pentru a forța adoptarea moțiunii joi.

Proiecte pilot de vânzare de canabis sunt deja în curs de desfășurare în Basel, Zurich și Lusanne. Se așteaptă ca Berna să le urmeze exemplul în toamna anului 2023, iar Biel câteva luni mai târziu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.