Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ULTIM MOMENT în cazul procurorilor REVOCAȚI de la DNA Oradea - Unde vor lucra în urma hotărârii CSM

Inquam Photos / Octav Ganea
DNA sigla sediu

Procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean, revocați de la DNA Oradea, își vor continua activitatea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unitate de la care provin, se arată în decizia Secției pentru procurori a CSM. Cei doi au fost revocați din DNA după înregistrarea privind judecătorii, scrie Mediafax.

„- Soluţie Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii domnului procuror MAN CIPRIAN FLORENTIN la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor (unitate de parchet de la care provine), începând cu data de 05.02.2019, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea.

Citește și: Monica Macovei a făcut SPECTACOL la audierile din Comisia LIBE - De nervi, Tudorel Toader a 'amenințat-o voalat'

- Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât continuarea activităţii domnului procuror ARDELEAN CRISTIAN MARIUS la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor (unitate de parchet de la care provine), începând cu data de 05.02.2019, ca urmare a revocării sale din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea”, se arată în decizia Secției pentru procurori a CSM.

Decizia vine după ce tot Secția pentru procurori a CSM a avizat favorabil, în urmă cu câteva zile, cererea șefului interimar al DNA, Călin Nistor, de a-i revoca din funcția de procurori la DNA Oradea pe Ciprian Man și Cristian Marius Ardelean, în urma înregistrării privind judecătorii.

Procurorul șef interimar al DNA, Călin Nistor, a solicitat revocarea din funcție a procurorilor Ciprian Man și Cristian Marius Ardelean, de la DNA Oradea, în urma înregistrării privind judecătorii.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal având ca obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, în urma denunţului unui ONG, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem în această cauză. De altfel, mai mulți procurori DNA Oradea au fost audiați în această cauză.

Dosarul a fost deschis după ce avocatul Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018. În înregistrare se vorbeşte de urmărirea penală a unor judecători ca să intre "frica în ei". Avocatul a susţinut că a primit înregistrarea anonim şi a dat numele celor care ar fi participat la şedinţa DNA Oradea, spunând că le recunoaşte vocile personal. Astfel, el i-a nominalizat pe procurorii Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin şi Rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.