Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră a Sfântului Sinod: S-a decis soarta preotului care s-a recăsătorit cu amanta

Decizie de ultimă oră a Sfântului Sinod în privinţa preotului care s-a căsătorit cu amanta. Totul s-a decis la Arhiepiscopia Tomisului după o jumătate de an. În vara acestui an, un preot care s-a căsătorit religios cu amanta, deşi era cununat civil cu o altă femeie şi altul care a nesocotit ordinele primite de la superiorii săi ierarhici, şi-au cerut scuze public.

Citește și: Udrea la shopping cu mama! Suma uriașă pe care a plătit-o pentru o haină

Implorau să fie din nou primiţi în rândul clerului. Dar, după luni bune de analiză, numai celui de-al doilea i s-a împlinit dorinţa. Costică Antoche, fost preot al parohiei “Sfântul Ştefan” din zona gării din Constanţa. În 2006 a fost judecat în Consistoriul Eparhial pentru “căderea şi persistenţa în păcatul desfrâului”. S-a cununat religios cu amanta, deşi nu divorţase de prima soţie. Şi uimitor, a fost avansat în funcţie chiar în perioada cu pricina. În 2014 a fost judecat încă o dată şi abia atunci a fost caterisit.

Citește și: Atenție! Guvernul a modificat o lege extrem de importantă – cum se va proceda de acum

În cazul preotului Antoche, sfântul sinod a decis că trebuie să îşi arate căinţa şi lepădarea de păcat şi abia apoi va fi reprimit. ”Întrucât s-a recăsătorit acum după ce a divorţat trebuie să mai aştepte. Doamne fereşte nu mai există posibilitatea recăsătoririi unui preot pentru a treia oară nici a doua oară, dar a treia oară”, a explicat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, conform ProTV.

Citește și: Victorie uriașă pentru Ingrid Mocanu în Justiție! Înfrângere rușinoasă pentru o renumită instituție

Ciprian Nicu Guriță este al doilea preot care şi-a cerut scuze în mod public. Fost preot la Parohia Eforie Nord II, a fost judecat pentru neascultare faţă de superiorii lui ierarhici. Trimis disciplinar la o biserică dintr-un cătun din judeţul Constanța, a refuzat să ţină slujbe acolo. Pentru părintele Nici Guriţa, decizia sfântului sinod a fost una favorabilă. Aşa că a fost reprimit în biserica ortodoxă şi va putea sluji, mai spune sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.