Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ULTIMĂ ORĂ de la ÎCCJ în cazul lui Bogdan Olteanu / UPDATE

bogdan olteanu Inquam Photos

Magistrații Curții Supreme au decis, joi, ca fostul viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, să fie plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de trafic de influență. Judecătorii înlocuiesc astfel arestul la domiciliu cu o măsură mai blândă. Decizia nu este însă definitivă.

Pe timpul controlului judiciar, Bogdan Olteanu trebuie să respecte mai multe obligaţii, printre care să se prezinte la Poliţia oraşului Snagov, conform programului de supraveghere; să nu părăsească teritoriul României; să nu se apropie de persoanele audiate în calitate de martori, printre care Sorin Ovidiu Vîntu, Călin Popescu-Tăriceanu, Liviu Mihaiu, Attila Korodi, Sorin Enache, Vladimir Pasti, Dan Motreanu, şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe orice cale.

Traian Băsescu a 'încasat-o' grav de tot: Un important om din partid i-a întors spatele


Bogdan Olteanu se află în arest la domiciliu din 1 septembrie, după ce a stat două săptămâni în arest preventiv.

Fostul viceguvernator a fost acuzat că, pe când era președinte al Camerei Deputaților, ar fi primit un milion de euro mită de la Sorin Ovidiu Vîntu ca să-l numească pe Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării, unde omul de afaceri avea interese.

„În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat și primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro și sprijin electoral, constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă primul ministru de la acea dată, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării. Banii au fost remiși de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic. Ulterior, ca urmare a diligențelor depuse de inculpatul Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcția de guvernator al Deltei Dunării”, se arată în comunicatul DNA.

Serviciile electorale de care ar fi beneficiat Olteanu constau în analize politice, sondaje, analize media, rapoarte de analiză, profilul candidatului, monitorizări media, documentare statistice referitoare la profilul alegătorilor din colegiul în care candida liberalul, simulări referitoare la rezultatul votului și la alocarea mandatelor de parlamentar.

MINUTA:

3437/1/2016/a1.1 - Admite solicitarea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie. În temeiul art. 242 alin. 2 Cod procedură penală dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu a inculpatului Olteanu Bogdan cu măsura preventivă a controlului judiciar . În temeiul art. 215 Cod procedură penală pe durata măsurii preventive a controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: - să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; - să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; - să se prezinte la organul de poliţie în raza căruia locuieşte, desemnat cu supravegherea, respectiv Poliţia oraşului Snagov, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau de câte ori este chemat; - să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei; - să nu se apropie de persoanele audiate în calitate de martori, respectiv Eftime Ionuţ Adrian, Ifteni Ion, Ţurcan Octavian, Mihaiu Liviu Georgică, Enache Sorin, Teodorescu Gheorghe, Pasti Vladimir Sergiu, Gherguţ Dan Ion, Zavaleche Cecilia, Cononov Paul, Popa Octavian Marius, Korodi Attila, Motreanu Dan Ştefan, Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton, Vîntu Sorin Ovidiu, Buzelean Ionuţ Vasile, Bălăuţă Aurelian, Pop Tudor Octavian şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe orice cale, -să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; -să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În temeiul art. 215 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 35 lei, rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.