Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie definitivă în dosarul în care Vlad Pascu a cerut să iasă din închisoare: 'Voi respecta toate obligațiile'

stiripesurse.ro
Protest Tribunalul Constanța, proces Vlad Pascu

Astăzi, Tribunalul Constanța a examinat cererea de eliberare a lui Vlad Pascu, șoferul acuzat de producerea accidentului mortal de la 2 Mai, în care doi tineri - Sebastian Olariu și Roberta Dragomir - au fost uciși pe loc. Alți trei tineri au fost grav răniți în urma accidentului provocat de șoferul care era drogat în momentul tragediei.

În timpul procesului din sală, un grup de studenți, la Drept, din Năvodari, au organizat un protest  în fața Judecătoriei Constanța. Studenții cer să se facă dreptate în cazul celor doi tineri decedați în urma accidentului produs de Vlad Pascu.

În sală, Vlad Pascu și-a exprimat regretul pentru evenimentele petrecute și a subliniat că nu prezintă un pericol social. „Regret tragedia provocată, vreau să execut pedeapsa pe care o va stabili instanța de judecată și voi respecta toate obligațiile pe care le va stabili instanța în cazul în care voi fi plasat în stare de arest la domiciliu”, a spus Pascu.

Avocații săi au susținut că cei 8 luni de arest preventiv sunt suficiente și au solicitat înlocuirea acestuia cu arestul la domiciliu.

Tribunalul Constanța a solicitat prezența fizică a lui Pascu, avocații lui Pascu au explicat că instanța decide dacă este necesară prezența fizică sau videoconferința.

Vlad Pascu rămâne în închisoare. Decizia este definitivă

 

După mai multe ore de deliberări, completul de judecată a decis să respingă ca neîntemeiată cererea lui Vlad Pascu.

Inch. nr.74 :În baza art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 206 C.pr.pen., respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii de şedinţă din data de 09.04.2024 a Judecătoriei Mangalia, de inculpatul PASCU MATEI VLAD ..., fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă contestatorul - inculpat la plata sumei de 600 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi 16.04.2024. Încheiere finală (dezinvestire) 74/2024 16.04.2024“, se arată în decizia pe scurt a judecătorilor Tribunalului Constanța.

Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Acuzațiile aduse lui Vlad Pascu

 

„În sarcina inculpatului, s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani).

De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche. Menţionăm că inculpatul P.M.V. a fost cercetat în stare de arest preventiv, iar, prin rechizitoriu, s-a solicitat menţinerea măsurii preventive dispusă în cauză.

Fondul dosarului se află la Judecătoria Mangalia, noul termen fiind stabilit pentru data de 18 aprilie 2024, ora 10.00, „pentru a se introduce în cauză şi a se cita Fundaţia Română pentru Asistarea Victimelor Accidentelor, pentru a se cita părţile civile Dragomir Cătălin Ştefan, Dragomir Livia, Olariu Mihaela, Olariu Valentin, Voinea Ruxandra, Coniac Vlad Alexandru şi Ionescu Cristina Ileana în vederea audierii şi pentru a se cita martorul Radu Gabriel în vederea audierii“, potrivit informațiilor de pe portalul instanțelor de judecată.

Dosarul de fond se află în atenția judecătoarei Ioana-Ancuța Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se mai arată în comunicatul procurorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.