Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră luată de CNA împotriva Antena 1, Antena 3 şi Realitatea TV

CNA

Antena 1, Antena 3 și Realitatea TV au fost somate joi de CNA pentru intrarea în legalitate deoarece nu au asigurat interpretarea în limbaj mimico-gestual sau prin titrare sincron ca să ajute persoanele cu deficiențe de auz să aibă acces la informații de actualitate.

Aceeași somație urmează să fie adresată și posturilor: West TV (Arad), MDI TV (Târgoviște) și Tradiții TV (Târgoviște). Alte 92 de posturi locale care nu își îndeplinesc obligațiile ce decurg din art. 42 vor primi scrisoare de atenționare. Lorand Turos, membru al Consiliului Național al Aujdiovizualului, a atras atenția asupra faptului că o televiziune locală ar trebui să beneficieze și de susținere pentru a asigura interpretarea în limbaj mimico-gestual sau prin titrare. "În primul rând, televiziunea publică, având și studiouri teritoriale, ar trebui să facă acest lucru. (...) Nu poți unui post local din Carei, localitate cu 10.000 de locuitori, să îi ceri să angajeze un interpret mimico-gestual sau să îl pui să investească în aparatură, soft de titrare, pentru că nu are cum, dă faliment. Dai o sarcină unei companii private, fără să contribui cu ceva. Nu vorbim de faptul că aceste companii, televiziunile locale, sunt excluse practic de la fiecare program de dezvoltare europeană, de la IMM-uri. Deci, dacă statul dă televiziunilor o sarcină, să dea și finanțare sau măcar posibilitate de finanțare, să acceseze anumite fonduri pentru a îndeplini aceste sarcini", a declarat el.

Conform situației prezentate de CNA, prevederile art. 42 nu sunt respectate de către cinci dintre cele 18 posturi de televiziune transmise pe satelit și 92 dintre cele 306 posturi de televiziune difuzate prin cablu. Comparativ cu situația din 3 iunie 2015, numărul posturilor care nu respectă aceste prevederi a scăzut de la 134 la 97, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.