Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ULTIMĂ ORĂ luată de DNA: Sechestru pe averea lui 'Pinalti'

gheorghe stefan pinalti

Procurorii DNA Ploiești au luat decizia de a pune sub sechestru averea lui Gheorghe Ștefan. Acesta s-a prezentat, miercuri dimineață, la sediul DNA Ploiești pentru a i se aduce la cunoștință această decizie. De asemenea, fostul vicepreşedinte al PDL Gheorghe Ştefan este audiat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti în dosarul în care este cercetat alături de fostul copreşedinte al PNL Vasile Blaga și de omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

Gheorghe Stefan a cerut procurorilor să nu fie filmat de reporterii prezenți, spunând că este persoană privată de libertate, iar curtea DNA nu este loc public. Solicitarea i-a fost aprobată, iar un procuror a ieșit și a cerut jurnaliștilor să nu filmeze.

Gheorghe Ştefan este acuzat de trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Senatorul Vasile Blaga este sub control judiciar din 28 septembrie, când procurorii DNA Ploieşti au început urmărirea penală în cazul său.

În acelaşi dosar, a fost audiată şi Elena Udrea, în calitate de martor.

Amintim că Gheorghe Ștefan Pinalti a fost condamnat, la începutul lunii octombrie, de ÎCCJ la 6 ani de închisoare în dosarul Microsoft.  Tot atunci, Instanța a decis confiscarea sumei 3,9 milioane de euro.

În acest dosar au mai fost condamnați fostul ministru Gabriel Sandu - la trei ani de închisoare cu executare; omul de afaceri Dorin Cocoș - la doi ani și patru luni de închisoare cu executare și omul de afaceri Nicolae Dumitru - la doi ani și patru luni de închisoare cu executare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.