Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ULTIMĂ ORĂ - Parchetul Tribunalului București își SUSPENDĂ activitatea, în semn de protest față de OUG 7

BN breaking news justitie

Parchetul de pe lângă Tribunalul București anunță că a decis, în ședința Adunării Generale, să-și suspende activitatea câte două ore pe zi, în intervalul 08:00 – 10:00, până pe 8 martie, urmând ca programul cu publicul să fie în continuare suspendat, ca măsură de protest față de OUG din justiție, conform Mediafax.

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, întrunită miercuri, a decis suspendarea activităţii Parchetului, cu excepţia cazurilor urgente, în intervalul 08:00 – 10:00, până pe 8 martie. Totodată, programul cu publicul rămâne suspendat până la aceeași dată, 8 martie.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

Procurorii anunță că susțin demersul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de a cere Avocatului Poporului sesizarea Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea OUG de modificare a legilor justiției și solicitarea ca titularii îndreptățiți să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la existența un conflict juridic de natură constituțională între Guvern ca legiuitor delegat și Autoritatea judecătorească, întrucât modificările aduse prin OUG pun Ministerul Public în imposibilitate să își exercite atribuțiile constituțional.

Parchetul Tribunalului Capitalei mai anunță că se delimitează de punctele de vedere exprimate pe această temă de către Asociaţia Procurorilor din România şi de către Asociaţia Magistraţilor din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.