Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie DNA în privinţa lui Ilie Sârbu, în Dosarul retrocedărilor

ilie sarbu

Ilie Sârbu, liderul senatorilor PSD, este cercetat în continuare în Dosarul retrocedărilor ilegale de pădure de la Braşov, chiar dacă nu a fost încă trimis în judecată, alături de ceilalţi inculpaţi.

Procurorii DNA Brașov au dispus disjungerea cauzei în ceea ce privește pe senatorii Ilie Sârbu și Dan Șova, precum și alte persoane, din dosarul în care a fost trimis în judecată Viorel Hrebenciuc,  întrucât cercetările nu au fost finalizate din motive obiective până la momentul întocmirii rechizitoriului.

Potrivit rechizitoriului DNA, Ilie Sârbu este cercetat în legătură cu fapte de instigare şi folosirea funcţiei politice pentru obţinerea de foloase necuvenite.

"Având în vedere faptul că cercetările nu au fost finalizate din motive obiective până la momentul întocmirii rechizitoriului cu privire la toate faptele și persoanele, nefiind lămurită, dincolo de orice îndoială, existența tuturor faptelor și contribuția tuturor persoanelor implicate, se va dispune disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar și continuarea cercetărilor cu privire la: inculpatul Viorel Hrebenciuc, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 47 Cod penal rap. la art. 13 din Legea nr. 78/2000 (faptă comisă în legătură cu suspectul Ilie Sârbu); art. 13 din Legea nr. 78/2000 (faptă comisă în legătură cu suspectul Dan Șova); art. 292 Cod penal rap. la art. 6 și art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000 (faptă comisă în legătură cu suspectul Dan Șova); (...) inculpatul Ilie Sârbu, pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 13 din Legea nr. 78/2000 și art. 367 alin. 1 Cod penal; inculpatul Dan Șova, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 291 rap. la art. 6, art. 7 lit. a din Legea nr. 78/2000", se arată în rechizitoriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.