Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie drastică în Republica Moldova: Medicii nevaccinaţi nu vor mai beneficia de îndemnizaţia de 16 mii de lei

dw.com
medici ATI

Medicii nevaccinaţi anti-COVID, care s-au infectat la locul de muncă, nu vor mai beneficia de îndemnizaţia de 16 mii de lei care era acordată până acum.

Vor fi lipsiţi de ajutorul financiar în valoare totală de 100 de mii de lei şi familiile angajaţilor nevaccinaţi din domeniul Sănătăţii care şi-au pierdut viaţa din cauza virusului.

Parlamentul a aprobat un proiect de lege în acest sens. Ministrul Sănătăţii spune că statul nu le poate oferi sprijin financiar celor nevaccinaţi, atât timp cât vaccinarea este gratuită, transmite Tvr Moldova.

Potrivit proiectul ministrului Sănătăţii, statul nu-şi mai asumă responsabilitatea financiară faţă de angajaţii nevaccinaţi din sistemul de Sănătate.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătăţii: „Noi nu pedepsim medicii care nu se vaccinează şi nici personalul medical. Noi doar nu le oferim acces la plăţile din contul tuturor contribuabililor, a îndemnizaţiilor, fiindcă statul le-a oferit posibilitatea de a se proteja, oferindu-le acces liber la vaccin, ei au refuzat şi statul nu poate să-şi permită să le plătească îndemnizaţia.”

Opoziţia parlamentară spune că susţine vaccinarea cadrelor medicale, dar fără ca autorităţile să le forţeze să facă acest lucru.

MARINA TAUBER, deputat, Partidul Politic "Şor": „Fracţiunea noastră este pentru vaccinare, este unica soluţie să combatem acest virus. Dar acest proiect este o bâtă financiară. Niciun cetăţean nu trebuie să aibă frică ori teamă.”

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătăţii: „Proiectul prevede acordarea în continuare a îndemnizaţiei de 16.000 de lei, dar doar pentru personalul medical angajat şi vaccinat. Şi acordarea îndemnizaţiei unice de 100 de mii de lei pentru familiile celor vaccinaţi, dar care au decedat în această luptă.”

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, 90 la sută dintre lucrătorii medicali sunt vaccinaţi complet, ceea ce a determinat reducerea morbidităţii în rândul acestora cu 85%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.