Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie drastică: Israelul ar vrea să evacueze locuitorii din orașul Rafah în tabere de corturi

timesofisrael.com
rafah gaza

Înainte de ofensiva planificată asupra oraşului Rafah din Fâşia Gaza, israelienii vor să evacueze populaţia în tabere mari de corturi lângă frontiera cu Egiptul, scrie luni ziarul Wall Street Journal, preluat de dpa, notează Agerpres.

Oficiali egipteni citaţi ca surse de publicaţia respectivă au descris propunerea Israelului, care prevede înfiinţarea a 15 tabere de câte 25.000 de corturi pentru palestinieni.

Răspunderea pentru instalarea taberelor şi a unor spitale de campanie ar urma să revină Egiptului, care are frontieră comună cu Fâşia Gaza; la Rafah se află singurul punct de trecere între teritoriul egiptean şi cel controlat de gruparea islamistă Hamas, aflat sub asediu israelian.

Oraşul este supraaglomerat; sute de mii de palestinieni s-au refugiat acolo din alte părţi din Gaza.

 

Se pregătește o mare ofensivă la Rafah


În cadrul războiului împotriva Hamas, Israelul pregăteşte în prezent o ofensivă la Rafah, considerat ultimul bastion al islamiştilor din Gaza care au atacat pe teritoriul israelian în 7 octombrie anul trecut.

Conform cotidianului citat, Egiptul a primit propunerea de evacuare a palestinienilor din Rafah în urmă cu câteva zile. Guvernul statului evreu a cerut organizaţiilor din cadrul ONU care acţionează în zonă să sprijine operaţiunea respectivă.

Intenţia israelienilor de a lua cu asalt oraşul a fost puternic criticată pe plan internaţional.

Purtătorul de cuvânt al ONU Stephane Dujarric a declarat luni la New York că orice acţiune în sudul Fâşiei Gaza, în apropierea frontierei cu Egiptul, trebuie efectuată cu protecţia deplină a populaţiei civile. "Nu vom fi parte la o strămutare forţată", a afirmat el, arătând că în prezent "nu există în Gaza niciun loc sigur", inclusiv din cauza lipsei de adăposturi şi a bombelor israeliene neexplodate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.