Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie DRASTICĂ luată de medici: Sistează intervenţiile chirurgicale într-un important spital județean de urgență

operatie

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc sistează, pentru o săptămână, intervenţiile chirurgicale pentru pacienții cronici. De asemenea, spitalul suspendă concediile de odihnă pentru angajați, anunță MEDIAFAX.

În contextul epidemiei, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc anunță că început o serie de reorganizări pentru a avea mai multe spații pentru pacienții infectați cu Sars-CoV-2 și pentru a asigura noi paturi de terapie intensivă dacă va fi nevoie.

Până acum, au fost tratați în spital aproape 1.000 de pacienți cu noul coronavirus.

Citește și: EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

S-au creat noi circuite în cadrul Unității de Primiri Urgențe, s-a instalat un nou cort cu încălzire pentru a oferi spațiu de așteptare pacienților cu simptome ușoare, sub supravegherea personalului de specialitate.

Secția ortopedie s-a mutat la secția cardiologie, care s-a restrâns, creând spații pentru aceasta. Astfel s-a eliberat parterul spitalului, unde va funcționa în forma inițială zona de tampon (zona galbenă) pentru suspecții cu infecția SarS-CoV-2 și unde – după măsurile organizatorice necesare – vor fi disponibile 10 paturi de terapie intensivă pentru pacienții Covid-19 (zona roșie).

Secția medicină internă se va transforma, dacă va fi nevoie, în zonă de tampon pentru pacienți cu testul RT-PCR negativ, dar cu suspiciunea bolii Covid-19. Secția de neurologie se va restrânge și va elibera paturi pentru cazurile de la medicină internă.

Pentru o săptămână – perioada 26-30 octombrie 2020 – se sistează intervențiile chirurgicale pentru pacienții cronici. Acești pacienți sunt anunțați și vor fi reprogramați.

Ambulatoriile de specialitate al spitalului funcționează în continuare, cu programul redus de până acum, pacienții sunt programați la 30 de minute. Se continuă triajul în poarta unității, pacienții sunt rugați să coopereze cu personalul spitalului, să ofere datele cerute și să respecte îndrumarea primită.

Pentru a asigura îngrijirea necesară a numărului mare de pacienți, conducerea spitalului a dispus – cu unele excepții bine justificate – suspendarea concediilor de odihnă pentru personal, începând cu 1 noiembrie și a înștiințat angajații că cei care sunt în concediu acum pot fi rechemați la nevoie.

În Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc în dimineața zilei de luni au fost internați 82 de pacienți cu Covid-19 și 9 pacienți cu suspiciunea infecției cu SarS-CoV-2. Doi bolnavi Covid-19 au nevoie de tratament de terapie intensivă.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi turnat pe Marcel Ciolacu la Poliție, pentru că a încălcat măsurile anti-Covid – Candidează din partea PNL la alegerile parlamentare

De la confirmarea primului caz în Miercurea Ciuc, din 2020 aprilie până luni dimineață în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc au fost îngrijiți 996 pacienți cu Covid-19, dintre care 14 persoane au murit.

„Depunem eforturi pentru a asigura spațiile și îngrijirea necesară pacienților Covid-19, dar și pentru a asigura îngrijire medicală pentru ceilalți pacienți. Pot apela la noi cu încredere toți cei cu probleme de sănătate, vor fi primiți, evaluați și vor primi îngrijirea de care au nevoie. Personalul medical care se ocupă cu cei infectați cu coronavirus este obosit după efortul de mai multe luni, putem ajuta munca lor noi toți cu respectarea măsurilor de precauție, vă rugăm să respectăm aceste câteva reguli bine cunoscute”, a spus managerul spitalului, dr. Konrád Judit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.