Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie fără precedent a autorităţilor după cazul bebeluşilor bolnavi: Ce au păţit marile magazine

portocale

Autoritățile sanitare prelevează probe din loturile de portocale ale unui lanț de supermarketuri din Argeș, după ce părinții, dar și medicii și-au îndreptat suspiciunile către fructe pentru o posibilă explicație în cazul bebelușilor care s-au îmbolnăvit grav după ce au fost contaminați cu o bacterie periculoasă.

Citeşte şi: Totul despre bacteria care a ucis un bebeluş: Cum se transmite şi cum putem preveni o tragedie

Inspectorii sanitar-veterinari iau probe de la mai multe magazine de unde au cumpărat alimente părinţii copiilor. Chiar ieri un părinte care are copilul internat la Marie Curie susţinea că mulţi dintre copii infectaţi ar fi mâncat fructe înainte de a avea probleme medicale. A tras această concluzie după ce a vorbit cu alţi părinţi care au copii în stare gravă la spitalul din capitală. Toți s-ar fi aprovizionat de la același lanț de supermarketuri.

Citeşte şi: Milionar celebru, prejudiciu de zeci de milioane pentru statul român: Reabilitările se dărâmă

"Fructele au rămas singura cauză. Alta nu știu”, a declarat părintele. Întrebat dacă toate fructele au fost cumpărate de la același supermarket, bărbatul a precizat că își face majoritatea cumpărăturilor de la respectivul lanț de supermarketuri și la fel și ceilalți părinți cu care a vorbit.

Citeşte şi: Cine este noul şef al CNADNR: Adevărul despre tehnocratul protejat de dosare penale

Andrei Butaru, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, a declarat la Digi24 că instituția pe care o conduce s-a autosesizat, în urma declarațiilor făcute de medici de la spitalul Marie Curie, care au incriminat fructele ca posibilă sursă de contaminare. Probele prelevate sâmbătă vor fi trimise la București, la laboratorul național de referință, și se speră ca până luni după-amiază, cel târziu marți dimineață să apară primele rezultate. Deocamdată, controalele se concentrează asupra magazinelor aceluiași lanț de supermarketuri, dar în funcție de rezultate, inspectorii și-ar putea extinde ancheta și la alte lanțuri de supermarketuri. În cazul în care vor fi găsite nereguli, respectivul lanț de supermarketuri riscă amenzi sau chiar închiderea magazinelor, spune Digi 24.

Citeşte şi: Dezvăluiri de senzaţie ale Oanei Stancu de la Antena 3: Cum vrea să se îmbogăţească un demnitar

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.