Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie fără precedent în India din cauza poluării sufocante

Şcolile din capitala Indiei vor fi închise timp de trei zile, începând de luni, din cauza unuia dintre cele mai grave episoade de poluare din ultimii ani, a anunţat duminică guvernul statului Delhi, citat de AFP.

"Sunt necesare măsuri urgente pentru a rezolva această problemă", a declarat şeful executivului din New Delhi, Arvind Kejriwal. "Toate şantierele de construcţii şi demolări vor fi închise timp de cinci zile, iar şcolile vor rămâne închise în următoarele trei zile", a completat el.

În acest context, Kejriwal a cerut locuitorilor din capitală să rămână în case şi să lucreze de la domiciliu în măsura posibilului.

Citeşte şi: Theresa May pregăteşte Brexit-ul în India

Nivelurile de poluare din oraş au depăşit limitele, din cauza fumului provocat de arderea miriştilor, emisiilor generate de maşini şi uzine, la care se adaugă scăderea temperaturii în termometre. Din cauza scăderii temperaturii, poluarea nu dispare, iar capitala rămâne acoperită de un nor sufocant.

Actualul episod de poluare, mai notează AFP, a debutat odată cu festivităţile dedicate marii sărbători hinduse Diwali în urmă cu două weekend-uri.

Guvernul a decis, de asemenea, închiderea unei centrale electrice, întărirea măsurilor împotriva incendiilor în depozitele de deşeuri şi stropirea cu apă a drumurilor pentru a împiedica ridicarea prafului.

Citeşte şi: Pe cine ar alege majoritatea europenilor în funcţia de preşedinte al SUA - SONDAJ

De câteva câteva zile, Ambasada SUA, care deţine echipament adecvat, a raportat niveluri periculoase de poluare pentru organism, chiar şi pentru persoanele sănătoase.

În 2014, New Delhi s-a clasat pe primul loc într-un top al celor mai poluate oraşe din lume realizat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în parte din cauza celor aproape 10 milioane de vehicule care circulă pe drumurile sale, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.