Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie: Grupul parlamentar PP-DD din Camera Deputaţilor există

fenechiu daniel ppdd

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis luni cu unanimitate de voturi ca grupul parlamentar PP-DD exista pentru ca are în componenta, în momentul de fata, 10 membri, adica numarul minim prevazut de Regulament.

Deputatul PP-DD Daniel Fenechiu a declarat în cadrul dezbaterilor din Comisia juridica ca în momentul de fata sunt zece deputati care sub semnatura certifica faptul ca fac parte din grupul parlamentar PP-DD.
'Situatia de astazi este aceea ca, în momentul de fata, sunt zece deputati care în mod expres sub semnatura certifica faptul ca fac parte din grupul parlamentar (PP-DD -n.r.), în aceasta situatie fiind îndeplinite conditiile expres stabilite de art. 12 din Regulamentul Camerei Deputatilor, în speta sunt zece deputati si conditia a doua - sunt alesi pe lista', a spus Fenechiu la Comisia juridica.
El a precizat ca exista posibilitatea ca în perioada urmatoare numarul deputatilor PP-DD sa fie mai mare.
'Daca va veti uita pe site-ul Camerei Deputatilor veti constata ca mai sunt înca trei parlamentari PP-DD, din grupul parlamentar PP-DD, care nu au semnat respectiva lista si care pâna în acest moment nu si-au pronuntat punctul de vedere. Adica exista posibilitatea ca astazi, mâine, poimâine sa fim 11, 12 sau chiar 13', a aratat Fenechiu.
Fenechiu a punctat ca documentele care au fost înaintate Comisiei juridice si Comisiei de regulament sunt elocvente si îndeplinesc conditiile stabilite de art. 12 din Regulamentul Camerei Deputatilor.
Presedintele Comisiei juridice, Bogdan Ciuca, a spus ca, potrivit documentelor depuse de grupul parlamentar PP-DD, sunt suficienti deputati încât grupul sa functioneze mai departe.
'Exista suspiciunea ca nu ar mai fi numarul suficient de membri. Înteleg ca între timp a fost depus un document care confirma faptul ca sunt minim zece care au candidat ca membri PP-DD si sunt în acest grup. Daca ma întrebati pe mine, înseamna ca sunt suficienti încât grupul sa functioneze mai departe', a spus Ciuca.
Secretarul Comisiei juridice Gabriel Andronache a spus ca liberalii vor vota pentru mentinerea grupului parlamentar.
'Suntem de acord cu faptul ca acest grup parlamentar functioneaza si ca nu a scazut sub numarul regulamentar de zece membri. Prin urmare, vom vota pentru mentinerea acestui grup parlamentar', a precizat Andronache.
Biroul permanent al Camerei Deputatilor a fost înstiintat la începutul lunii decembrie, prin intermediul unei scrisori semnate de presedintele Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), Simona Man, ca grupul PP-DD nu mai poate sa existe în Camera Deputatilor, motivul fiind ca au ramas doar sase membri ai partidului, iar legea prevede ca trebuie sa fie minimum zece.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.