Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie în scandalul ambulanțelor după intervenția lui Sorin Grindeanu: Ce spune ministrul Sănătății

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, susţine că protocolul încheiat de IGSU privind achiziţia de ambulanţe a avut "nişte probleme în hârtii", fiind făcut pe vechea lege a achiziţiilor, iar ANAF a cerut un altul care va fi semnat luni, urmând ca săptămâna viitoare procedura de achiziţie să fie pusă pe SEAP. "IGSU a pornit o achiziţie la începutul anului şi ea a fost anulată ca urmare a unor contestaţii venite din piaţă. A fost (...) dată jos de pe SEAP la solicitarea ANAF. Noi am avut discuţii pe această temă împreună cu doamna ministru, am solicitat punctul de vedere de la ANAF şi ANAF a spus că, având în vedere faptul că s-a modificat legislaţia achiziţiilor publice, am o adresă în acest sens, protocolul nu mai este valabil, motiv pentru care am demarat un alt protocol între noi şi Ministerul de Interne. Am transmis acest protocol doamnei ministru. (...) Urmează să-l semnăm şi vom demara procedura de achiziţie, de data asta pe baze absolut legale", a declarat, duminică, Bodog, la Digi 24.

Alte detalii aici: RĂZBOI TOTAL la Antena 3: Raed ARAFAT s-a certat cu un ministru

El a precizat că a fost numită o comisie în Ministerul Sănătăţii astfel încât să nu mai apară probleme. "IGSU a dat jos caietul datorită faptului că au avut nişte probleme în hârtiile pe care le-au făcut domniile lor. (...) Protocolul se semnează luni, l-am informat şi pe primul ministru. Caietele de sarcini sunt gata, comisia mea a făcut observaţiile pe caietele de sarcini în aşa fel încât să nu mai poată fi contestate şi noi putem să încărcăm săptămâna viitoare pe SEAP procedura", a adăugat ministrul.

Mai multe detalii aici: SCANDAL și acuzații grave între Raed Arafat și un ministru: Se pune în pericol viața oamenilor

Acesta a subliniat că doreşte să se asigure că achiziţia se va desfăşura cu respectarea tuturor prevederilor legale. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a scris, duminică, pe Facebook, că funcţionari din cadrul Ministerului Sănătăţii au "sabotat" continuu procesul de dotare a serviciilor de Ambulanţă şi SMURD şi că anunţul ministrului Florian Bodog privind demararea procedurii de achiziţie pentru ambulanţe "ascunde multe adevăruri nespuse", fiind, în opinia sa, "un anunţ al întârzierii achiziţiilor de ambulanţe".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.