Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ISTORICĂ a CNA împotriva Kanald D: Nicio televiziune din România nu a mai pățit așa ceva

kanal d

Televiziunea Kanal D a mai primit o amendă maximă, de 200.000 de lei, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), marţi, pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie, după ce Monica Gubernat a cerut o monitorizare pentru extra-prime-time, în intervalul orar 07.00 – 18.00.

Potrivit monitorizării realizate pentru perioada 1 - 30 noiembrie 2017, în intervalul orar 07.00 – 18.00, Kanal D a avut în total depăşiri de aproape trei ore (2 ore, 59 de minute şi 31 de secunde), depăşirea cea mai mare fiind de două minute şi 10 secunde.

Citește și: Plecare la PACHET de la HotNews! Cei mai importanți oameni PĂRĂSESC redacția

Pe 18 ianuarie, Kanal D a mai fost amendată cu 200.000 de lei de CNA pentru depăşiri ale duratei de publicitate permise de lege înregistrate în luna noiembrie, dar pentru intervalul orar 18.00 – 23.00. Pentru acel interval orar s-au constatat depăşiri de 3 ore, un minut şi 31 de secunde, iar depăşirea cea mai mare a fost de un minut şi 57 de secunde. Este o decizie istorică a CNA, nicio altă televiziune din România nu a mai fost în situația de a fi amendată cu suma maximă într-un timp atât de scurt.

Noua amendă a fost propusă de Monica Gubernat, în baza articolului 35, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia proporţia de spoturi publicitare televizate şi spoturi de teleshopping dintr-un interval de o oră nu poate depăşi 20%, respectiv 12 minute, iar în cazul televiziunii publice durata acestora nu poate depăşi 8 minute din timpul oricărei ore date.

Citește și: Consiliul Concurenței DEMAREAZĂ un proiect de milioane de euro, din fonduri nerambursabile! Despre ce e vorba

Sancţiunea a fost votată în unanimitate de membrii CNA prezenţi la şedinţă – Monica Gubernat, Florin Gabrea, Orsolya Borsos, Viorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.