Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ISTORICĂ și scandal URIAȘ la Haga: 'Măcelarul din Balcani' a fost condamnat pe viață pentru GENOCID, dupa masacrul din Bosnia

www.rfi.ro
Ratko Mladic

Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladic, a fost condamnat miercuri de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) în 10 din cele 11 capete de acuzare, printre care şi pentru genocid, la închisoare pe viaţă, informează Reuters.

Mladic era inculpat pentru 11 capete de acuzare, în special pentru rolul său în asediul asupra oraşului Sarajevo şi în masacrul de la Srebrenica în timpul războiului din 1992-1995 din Bosnia (soldat cu peste 100.000 de morţi).

Citește și: Imagini SPECTACULOASE cu dezertarea soldatului nord-coreean / VIDEO

Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladic, a fost evacuat miercuri din sala de şedinţe a Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) după ce a avut o izbucnire nervoasă în timpul citirii verdictului în procesul în care este inculpat pentru genocid, transmite AFP şi dpa.

Judecătorul TPIY Alphons Orie a ordonat evacuarea din sală a lui Mladic după ce a refuzat să dea curs cererii apărării de a întrerupe şedinţa din cauza puseului de hipertensiune de care s-a plâns inculpatul. 'Ei mint, dumneavoastră minţiţi. Nu mă simt bine', a strigat Mladic, conform Agerpres.

Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, în vârstă de 75 de ani, supravieţuitor al câtorva atacuri vasculare-cerebrale, a acuzat mai devreme o stare de rău, fiindu-i măsurată tensiunea arterială în timpul unei pauze care s-a prelungit cu mult peste cele cinci minute acordate.

Citește și: RĂZBOI DIPLOMATIC între Franța și Rusia: Un miliardar rus, parlamentar, a fost ARESTAT la Nisa

Apărarea a cerut ca lui Mladic să i se permită să părăsească sala sau ca judecătorii să treacă peste citirea explicaţiilor şi să anunţe direct verdictul, dar solicitarea a fost respinsă.

Ratko Mladic, în vârstă de 74 de ani, era judecat de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, cu sediul la Haga, pentru acuzaţii de genocid, epurare etnică şi crime de război în timpul conflictului din Bosnia (1992-1995). El a fost condamnat miercuri de TPIY în 10 din cele 11 capete de acuzare, printre care şi pentru genocid, la închisoare pe viaţă, informează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.