Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie istorică în Japonia, țara în care natalitatea este prăbușită: A fost aprobat accesul la pilula de avort

Pinterest
avort spital sarcina

Ministerul japonez al Sănătăţii, Muncii şi Afacerilor Sociale a aprobat accesul la pilula de avort în arhipelag. Până acum, femeile nu aveau acces la avorturi pe cale medicamentoasă în Japonia, relatează presa internaţională.

Medicamentul a fost analizat la minister de mai bine de un an. Au fost mai multe întâlniri pentru a stabili dacă accesul la acest medicament va fi sau nu autorizat spre vânzare pe piaţa japoneză. Medicamentul care va fi oficial autorizat în curând este Mefigopak (un alt nume pentru combinaţia de Mifepristona şi Misoprostol), produs de compania farmaceutică britanică Rhein Pharma, scrie news.ro.

În prezent, cea mai practicată procedură în ţară rămâne cea a chiuretajului, metodă larg descurajată de OMS deoarece procedura, dureroasă pentru pacient, poate fi periculoasă. În Japonia, este şi scumpă (de la 1.000 euro, sumă nerambursată de asigurările de sănătate japoneze).

Decizia vine în momentul în care Summitul Femeilor W7 s-a încheiat la Tokyo la începutul acestei săptămâni. Grupuri de femei şi feministe din 38 de ţări s-au reunit pentru a discuta despre drepturile femeilor din întreaga lume. O delegaţie a fost primită luni de premierul, Fumio Kishida, pentru a discuta despre nevoile din arhipelag. Problema accesului la pilula de avort fusese abordată şi în cadrul dezbaterilor publice organizate duminică trecută cu ministrul Egalităţii, Masanobu Ogura.

Pastilele pentru avort sunt disponibile în prezent în cel puţin 65 de ţări şi regiuni. Franţa a fost prima care a aprobat o astfel de pastilă în 1988.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.