Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIE la ÎCCJ: Condamnat la 4 ani de închisoare, un fost ministru PSD obţine rejudecarea apelului

iccj

Procesul în apel al lui Constantin Niţă de la instanţa supremă se va rejudeca, după ce ÎCCJ a admis luni, 25 februarie, solicitarea avocaţilor lui Niţă de desfiinţare a sentinţei şi rejudecarea procesului, iar procurorul DNA a fost de acord.

MINUTA: 3201/1/2018 - Admite contestaţia în anulare formulată de condamnatul Niţă Constantin împotriva deciziei penale nr. 118 din 28 iunie 2018, pronun?ată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 3157/1/2017. Desfiinţează în totalitate decizia penală contestată şi anulează toate formele de executare dispuse în baza sentinţei penale nr. 305 din 26 mai 2017, pronunţată de Înalte Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr. 2312/1/2016, rămasă definitivă prin decizia penală sus – menţionată. Fixează termen la 15 aprilie 2019, Sala Secţiilor Unite, pentru rejudecarea apelurilor declarate de inculpatul Niţă Constantin şi de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 305 din data de 26 mai 2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală în dosarul nr. 2312/1/2016. Dispune citarea apelantului – intimat inculpat Niţă Constantin la adresele indicate în dosar. În baza art.275 alin.(3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei în anulare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 februarie 2019.

CITESTE SI: Fructele care previn cancerul. Bogate în vitamine, te păzesc și de virusuri

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis admiterea contestaţiei în anulare formulate de Constantin Niţă contra deciziei pronunțate de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Hotărârea de luni a magistraților instanței supreme a fost luată în baza deciziei Curții Constituționale potrivit căreia compunerea completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost făcută ilegal.

Judecătorii au desființat în totalitate decizia penală contestată şi au anulat toate formele de executare dispuse în baza sentinţei.

Astfel, apelul declarat de Constantin Niță contra deciziei de condamnare se va rejudeca începând cu 15 aprilie 2019, dată la care a fost citat și fostul ministru.

Decizia de marți a magistraților instanței supreme este definitivă.

Este a doua decizie de desființare a unei sentințe definitive de condamnare la închisoare, prima fiind luată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție în cazul lui Dan Șova, căruia i-a fost anulată condamnarea la trei ani de închisoare cu executare primită în dosarul "CET Govora".

Constantin Niţă se află în libertate din decembrie 2018, când a ieşit din penitenciar până la soluţionarea contestaţiei sale faţă de completele de 5 judecători.

Fostul ministru al Energiei a fost condamnat definitiv, în luna iunie 2018, de instanţa supremă la patru ani de închisoare, în dosarul în care e acuzat că ar fi primit bani de la afaceristul Tiberiu Urdăreanu.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii dezvăluie secretul succesului: Strategii militare în viaţa de zi cu zi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.