Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie neașteptată: Premierul Japoniei se va retrage de la putere după doar un an de mandat

digi24.ro
Premierul Japoniei, Yoshihide Suga

Premierul japonez Yoshihide Suga nu va mai candida la preşedinţia Partidului Liberal-Democrat (PLD) la alegerile prevăzute pentru 29 septembrie şi se va retrage de la putere, a anunţat vineri numărul doi al acestui partid, informează AFP, conform AGERPRES.

Suga "a spus că vrea să-şi concentreze eforturile asupra măsurilor împotriva coronavirusului şi că nu va participa la alegerile" pentru preşedinţia PLD, a declarat pentru presă Toshihiro Nikai, confirmând informaţii din mass-media locale.

"Sincer, sunt surprins", a adăugat Nikai. "Este cu adevărat regretabil. El a făcut tot ce se putea, însă după o reflecţie matură a luat decizia", a adăugat el.

Această decizie a fost cu adevărat una neaşteptată, pentru că Suga, 72 de ani, era considerat până acum favoritul acestui vot intern pentru a conduce PLD în alegerile legislative ce urmează să aibă loc toamna aceasta, în pofida unei lipse-record de popularitate a guvernului său în sondaje.

La sfârşitul lui august, guvernul său se bucura de numai 26% de opinii favorabile, potrivit unui sondaj al cotidianului Mainichi, cel mai scăzut nivel. Potrivit altor sondaje recente, el era creditat cu o cotă de încredere de sub 30%.

Popularitatea lui Suga s-a prăbuşit de mai multe luni din cauza modului foarte criticat în care a gestionat pandemia, care pare să se fi permanentizat în Japonia, şi pentru încăpăţânarea lui de a menţine cu orice preţ Jocurile Olimpice şi Paralimpice la Tokyo în vara aceasta, în pofida opoziţiei din partea majorităţii populaţiei nipone.

Yoshihide Suga a venit la putere în septembrie 2020, impunându-se la acea dată drept un om al consensului în cadrul PLD pentru a-i succeda premierului Shinzo Abe, al cărui aliat era până atunci şi care a demisionat inopinat, din motive de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.