Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ȘOC după perchezițiile DNA la Primăria Baia Mare

chereches

Cluburile sportive din municipiul Baia Mare nu vor mai fi finantate de catre administratia locala. Decizia a fost facuta publica de catre primarul Catalin Chereches in urma perchezitiilor desfasurate in 1 octombrie 2015, actiune care a vizat atat conducerea Clubului Handbal Club Municipal Baia Mare cat si sediul primariei. Primarul a aratat ca hotararea de a nu mai acorda finantari, in baza legala, cluburilor sportive va ramane valabila atata vreme cat un reprezentant al Guvernului nu va arata care este calea corecta de a acorda aceste sume.

Vezi și: Anunțul serii de la DNA: Ce au găsit procurorii la Primăria Baia Mare

Declaratiile au fost facute de primarul Catalin Chereches in prezenta reprezentantilor cluburilor sportive din Baia Mare: antrenorii Aurelian Roșca și Lars Walther de la handbal (HCM Baia Mare respectiv Minaur), George Opriș de la Baschet Club Olimpic, Cristian Șpan - FCM Baia Mare, Sorin Andrei, director CSM Baia Mare, Cornel Negruț - CSS 2 si Adrian Arbuzov, director tehnic la Stiinta Explorari Baia Mare.

“Stiu ca a existat o anumita emotie in aceasta dimineata atunci cand reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au ridicat documente de la Clubul Sportiv Handbal Club Municipal Baia Mare, au solicitat documente si am pus la dispozitie documentele depuse de acest club spre decontare autoritatii locale. Noi consideram ca tot ce am facut ca si procedura de finantare a sportului, a culturii, a ONG-urilor, a tineretului, a bisericilor a fost facut conform procedurilor legale pe modelele furnizate de lege respectiv de alte autoritati locale. Pe ceea ce inseamna verificare a Curtii de Conturi si a colegilor nostri de la Serviciul de Audit si in aceasta perspectiva autoritatea locala considera ca are o atitudine absolut legala in raport cu ceea ce a desfasurat pana acum in acest domeniu de finantare a sportului, respectiv a culturii, a cultelor sau a tineretului”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Citește și: Încă o primărie de municipiu luată cu asalt de DNA

Catalin Chereches este de parere ca performanta care au generat-o echipele baimarene pentru Romania i-a “deranjat” pe reprezentantii marilor cluburi de sport din Bucuresti.

“Atunci cand tot timpul exista suspiciuni, cand tot timpul esti sub presiune ca si autoritate locala sau club sportiv nu poti sa faci nici performanta, nu poti sa te gandesti nici la performanta, nu poti sa dai incredere jucatorilor, nu poti sa dai incredere sportivilor, nu poti sa dai incredere antrenorilor, nu poti da incredere comunitatii ca lucrurile vor functiona. Intr-adevar, inteleg faptul ca Baia Mare a generat o foarte mare surpriza. In ultimii 25 de ani dupa ce marea majoritate a cluburilor din zonele acestea de provincie au fost omorate de cluburile mari si totul s-a concentrat doar pe Bucuresti a fost o mare surpriza ca la Baia Mare putem sa avem si campioana la handbal fete si campioana la handbal baieti si campioana la rugby si campioni la juniori la diverse sporturi si echipa de fotbal nou-infiintata care pas cu pas a ajuns acum  in divizia secunda, va ajunge si in Liga Nationala, joaca si cu Steaua in Cupa Romaniei. S-au intamplat lucrurile acestea. Am facut demersuri importante in ceea ce inseamna sustinere inclusiv a scolilor pentru dotarea salilor de sport dar in acest moment nu sunt un om care sa fiu absolut inconstient. Daca exista anumite suspiciuni vreau sa imi spuna cineva care este varianta corecta pe care trebuie sa mergem. Vreau sa imi spuna cineva care este cadrul legal perfect pe care trebuie sa ne axam ca sa sustinem sportul, sa sustinem cultura, sa sustinem educatia, sa sustinem tineretul”, a spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Catalin Chereches considera ca exista presiuni care planeaza de multa vreme asupra clubului de handbal, motiv pentru care echipa de fete nu a reusit sa castige Campionatul National in sezonul trecut.

“A existat de foarte multa vreme, de aproximativ 6-8 luni, aceasta presiune asupra autoritatii locale si asupra Clubului de Handbal. Din acest motiv, inclusiv s-a pierdut campionatul pentru ca am fost fortati sa nu venim cu finantari in modul succesiv in care ne-am dorit. Acesta a fost motivul pentru care echipa nu a marsat intr-un mod absolut hotarat spre a castiga campionatul. Astazi, Lars Walther are echipa neplatita si lucrurile nerezolvate la nivelul clubului si duminica reprezinta Romania, nu Baia Mare, in Liga Campionilor. Cei de la fotbal au de promovat in Liga Nationala si trebuie sa facem inclusiv organizarea meciului cu Steaua in Cupa Romaniei. Cei de la baschet s-au infiintat acum si este o emulatie la nivelul copiilor dar inteleg ca trebuie sa vada doar la televizor cum joaca americanii baschet. Inteleg ca trebuie sa vedem cum joaca nemtii fotbal, inteleg ca trebuie sa vedem cum joaca francezii handbal, inteleg ca trebuie sa vedem cum joaca aia din Italia volei. Asta trebuie sa vedem! Si sa devenim noi, poporul roman, un popor de oameni bolnavi, de oameni inculti, de oameni care nu stau decat sa se uite la televizor ce fac altii. Si sa stam sa ne certam intre noi, sa ne barfim intre noi si politicienii vanduti  de 25 de ani sa nu faca nimic”, a spus Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.