Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ȘOC pentru închisori: Două penitenciare trebue să-i plătească DAUNE unui deținut

pixabay.com
diverse, gratii, inchisoare

Acţiunea în instanţă a fost depusă de Claudiu Oţeleanu, care a reclamat condiţiile de detenţie şi aglomeraţia din penitenciare, situaţie pentru care România a fost somată şi de forurile europene. Judecătoria Braşov i-a acordat reclamantului daune morale în valoare de 5.000 de euro.

Claudiu Oţeleanu, fost manager de ONG şi jurnalist, condamnat pentru deturnare de fonduri europene a dat în judecată Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru condiţiile în care a stat încarcerat la Penitenciarele din Codlea şi Miercurea Ciuc. Judecătoria Braşov, unde procesul s-a derulat în primă instanţă i-a acordat daune de 5.000 de euro lui Claudiu Oţeleanu.

Citește și: Monica Macovei îi răspunde lui Tudorel Toader: 'Interesul societății este DIRIJAT'

"Obligă în solidar pârâţii Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice şi Penitenciarul Codlea să plătească reclamantului suma de 4000 euro, cu titlu de daune morale. Obligă în solidar pârâţii Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice şi Penitenciarul Miercurea Ciuc să plătească reclamantului suma de 1000 euro, cu titlu de daune morale. Respinge restul pretenţiilor. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare. Apelul se va depune la Judecătoria Braşov“, se arată în sentinţa Judecătoriei Braşov, potrivit Adevărul.

Claudiu Oţeleanu a fost condamnat în 2011 la şase ani de închisoare pentru că, împreună cu un complice, a deturnat 400.000 de euro din fonduri europene, folosind documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete. Între timp a fost eliberat din penitenciar.

Reprezentanţii Penitenciarului Codlea aşteaptă să primească sentinţa pentru a decide ce măsuri vor fi luate în continuare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.