Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie potenţial abuzivă într-o universitate din România: Studenţii care nu se vaccinează anti-COVID nu mai au voie să facă practică

Inquam Photos / George Calin
vaccinare 4

Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Cluj (UMF Cluj), spune că studenții care refuză vaccinul nu vor intra în spitale, pentru a nu risca infectarea pacienților.

„Nu este o regulă, fiindcă se găsesc soluții alternative, să fie testați, eventual înainte, dar nu putem să riscăm să-i lăsăm lângă pacienți și să infecteze pe cineva. Mă refer la cei din anii mari, care au contact direct cu pacienții. Oricum avem un procent semnificativ de studenți care s-au vaccinat și care au înțeles importanța vaccinului. E cea mai rapidă și cea mai sigură metodă de a ajunge la o oarecare normalitate”, a declarat Anca Buzoianu, rectorul UMF pentru G4Media.ro.

a UMF Cluj s-au vaccinat deja aproape 90% dintre studenți. „La medicină generală aproape toți sunt vaccinați și e îmbucurător. Există un procent mai scăzut la sopecializările medii, precum asistența medicală, kinetoterapie, recuperare, iar acum vom organiza un webminar de informare în cadrul UMF-ului să creștem peste tot rata de vaccinare.

Medicii nu au rețineri în Cluj, în general, nici în spitale. Există anumite rețineri în cadrul personalului mediu, auxiliar, dar medicii știu importanța vaccinului. Ei trebuie să dea un exemplu și o fac. Eu cred că va crește rata de vaccinare și în România, odată ce se deschid centrele de săptămâna viitoare. Cei neîncrezători, cei care așteaptă., așteaptă să vadă cum reacționează ceilalți la vaccin. Vor vedea că nu se întâmplă nimic ieșit din comun, că e o procedură simplă și cred că vor face vaccinul”, a spus Anca Buzoianu.

Ea a mai precizat că procesul de vaccinare continuă în cadrul Universității de Medicină și Farmacie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.