Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie radicală de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene, după ce un elicopter a aterizat forțat în București

elicopter american tractat

Ministerul Apărării organizaează, marţi, o ceremonie pentru a marca Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, în Bucureşti. Survolul aeronavelor, programat iniţial în cadrul evenimentului, a fost anulat după ce săptămâna trecută un elicopter militar a aterizat de urgenţă într-o intersecţie.

”Ministrul apărării naţionale, Nicolae Ionel-Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor participa marţi, 20 iulie, începând cu ora 10.00, la Ceremonia militară organizată cu ocazia sărbătorii Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene,de la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor. În cadrul ceremoniei, vor fi depuse coroane de flori în memoria eroilor aviatori, iar Regimentului 74 PATRIOT îi va fi înmânat Drapelul de Luptă”, anunţă MInisterul Apărării, informează News.ro.

Sursa citată a precizat că prin această ceremonie ”este omagiată memoria eroilor care, de-a lungul timpului, pe câmpurile de luptă sau în misiunile executate în teatrele de operaţii ori pe teritoriul naţional, au slujit cu devotament aripile patriei şi s-au alăturat escadrilei din ceruri”.

În cadrul evenimentului ar fi trebuit să aibă loc şi un spectacol aviatic, însă survolul aeronavelor deasupra Bucureştiului a fost anulat, după ce, săptămâna trecută, un elicopter militar care participa la un zbor de antrenament pentru acest eveniment a fost nevoit să aterizeze de urgenţă într-o intersecţie.

Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene este sărbătorită, în fiecare an, la 20 iulie, când este prăznuit Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor.

Potrivit MApN, la 17 iunie, în urmă cu 111 ani, Aurel Vlaicu efectua primul zbor complet pe teritoriul ţării noastrecu un aeroplan de concepţie proprie.

”Regimentul 74 PATRIOT, unitate tactică de luptăînfiinţată la 1 decembrie 2018, are ca misiune operaţionalizareasistemului de rachete sol-aer PATRIOT, echipament militar ce permite Armatei României creşterea capacităţii defensive şi de descurajare, asigurându-se o mai bună apărare a spaţiului aerian naţional, parte a spaţiului aerian al NATO. Drapelul de luptă al unităţii militare reprezintă simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare, este confecţionat în ateliere speciale şi este compus din flamură, hampă, acvilă şi accesorii”, a mai transmis MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.