Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ luată de Benjamin Netanyahu, după DEZASTRUL din alegeri: Și-a anulat vizita în SUA, la Adunarea Generală a ONU

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, şi-a anulat deplasarea programată la reuniunea Adunării Generale ONU de la New York din cauza rezultatului incert al scrutinului parlamentar din Israel, a anunţat Biroul său, citat de MEDIAFAX.

Citește și: S-a aflat! Ce salariu are Mugur Isărescu

Benjamin Netanyahu a participat la toate reuniunile anuale ale Adunării Generale ONU desfăşurate începând din anul 2010. Vizita de anul acesta a fost anulată din cauza rezultatului incert al alegerilor parlamentare din Israel.

Partidul Likud, condus de Benjamin Netanyahu, s-a clasat pe locul al doilea în scrutinul parlamentar anticipat, în spatele coaliţiei de centru-stânga Albastru & Alb, condusă de Benjamin Gantz.

În contextul în care nicio alianţă nu pare să fi obţinut majoritatea, Benjamin Gantz şi Benjamin Netanyahu vor revendica dreptul de a primi sarcina formării unei eventuale coaliţii majoritare.

Citește și: Alexandru Cumpănașu, atac de ultimă oră la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis: ‘Își pun coada pe spinare’

Într-un "anunţ special" adresat Knessetului, Benjamin Netanyahu a insistat că el va conduce viitorul guvern. Premierul în exerciţiu a transmis că a avut deja întrevederi cu lideri ai partidelor religioase precum Shas, Iudaismul Unit al Torei, Uniunea Naţională, Căminul Evreiesc şi Noua Dreaptă.

"Am decis în unanimitate să avansăm negocierile pentru formarea unui guvern condus de mine. Acum există două posibilităţi - un guvern condus de mine sau un guvern periculos care să depindă de etnicii arabi", a declarat Netanyahu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.